back to top
Impiana kini berada di dalam aplikasi   
Impiana kini berada di dalam aplikasi   

Pilihan Editor

TIP Beli RUMAH PERTAMA, Perunding Hartanah Saran Fokus 4 Proses Penting Ini!

Sebelum merancang untuk membeli RUMAH PERTAMA, sebaiknya mempertimbangkan beberapa perkara ini dahulu supaya tidak menyesal di kemudian hari. Pembelian rumah yang betul mampu menjadi aset, sebaliknya jika tersalah beli boleh menjadi liabiti kepada pemilik.

Emas Bling Bling Bersama LBS, Beli Rumah Baru & Raya Bergaya Dengan Emas! Bernilai RM600,000*

Sempena menyambut kedatangan Hari Raya Aidilfitri yang bakal tiba tidak lama lagi, syarikat pemaju perumahan LBS Bina Group Berhad terus memberikan peluang pemilikan rumah menarik melalui kempen raya ‘Emas Bling-Bling Bersama LBS!’ Beli Rumah Baru dan Raya Bergaya dengan Emas bernilai RM600,000* 

Rumah Lampu Solar Warna Warni, Meriah Bercahaya Macam Dalam Taman Tema ‘I-City’!

Kemeriahan sebuah rumah ibarat taman tema di I-City Shah Alam mendapat perhatian orang ramai selepas kawasan halamannya dihiasi dengan lampu solar lip lap berwarna-warni.

15 Tahun Tinggal Di Rumah Kebajikan, Ibu Teruja Beraya Di Rumah Baru Anak Beli

15 tahun tinggal di rumah kebajikan, ibu teruja beraya di rumah baru anak beli. Pastinya raya tahun ini menjadi lebih bermakna buat ibu ini kerana bakal menyambut Hari Raya Aidilfitri di kediamannya sendiri selepas tinggal di rumah kebajikan selama 15 tahun di Singapura, lapor laman berita AsiaOne hari ini.

Interior Mewah “Gaggan at Louis Vuitton”, Restoran Pertama LV Di Asia Tenggara

Berita baik buat peminat jenama mewah antarabangsa, "LV The Place Bangkok" kini telah dibuka di Bangkok, Thailand.

Keutuhan Rumah Warisan 88 Tahun, Dipasak Guna Kayu Cengal & Merbau Tanpa Paku

Keunikan rumah ini yang dikenali sebagai 'Rumah Warisan Tok Taib dan Nayan' kini berusia 88 tahun dipasak menggunakan kayu cengal, merbau tanpa menggunakan paku itu tular di media sosial baru-baru ini.

Rebut Promosi Tahun Baru Cina, Beli Rumah Impian Di Aspire Residence, Cyberjaya Rebat Tambahan RM8,888

Berita baik bagi yang sedang mencari kediaman jenis kondominum, lengkap dengan segala fasiliti, Aspire Residence adalah pilihan terbaik anda. Sangat sesuai didiami sendiri ataupun dijadikan aset pelaburan untuk disewakan kelak.

Beli Rumah Kayu ‘Tinggal’ RM7,000, Dibaik Pulih Semula Kini Berwajah Baru

Siapa sangka rumah kayu kampung ini asalnya merupakan 'rumah tinggal' yang buruk dan hampir roboh kerana tidak terjaga bertahun lamanya. Namun atas inisiatif mengekalkan rumah tradisional melayu, pemilik membeli rumah ini dan membaik pulih semula rumah tersebut.

Perunding Hartanah Kongsi 3 Sebab UTAMA Rumah Susah Nak Dijual

Tak dinafikan rumah boleh menjadi aset hartanah yang menguntungkan apabila ia berjaya dijual. Namun ia juga boleh menjadi sebaliknya. Bukan semua rumah yang dimiliki mudah untuk dijual. Lebih-lebih lagi jika mempunyai 3 perkara asas ini yang menyebabkan rumah susah untuk dijual.

EBBY YUS Bina Surau Kayu Di Kawasan Rumah Untuk Musafir Solat, Berehat

Tragedi banjir pada 18 Disember 2021 masih terpahat jelas dalam ingatan. Kediaman pelakon dan pelawak Ebby Yus di Hulu Langat, Selangor yang ketika itu masih dalam proses pembinaan turut hanyut sekelip mata dek bencana alam yang tidak diduga itu.

TIP Beli RUMAH PERTAMA, Perunding Hartanah Saran Fokus 4 Proses Penting...

Sebelum merancang untuk membeli RUMAH PERTAMA, sebaiknya mempertimbangkan beberapa perkara ini dahulu supaya tidak menyesal di kemudian hari. Pembelian rumah yang betul mampu menjadi aset, sebaliknya jika tersalah beli boleh menjadi liabiti kepada pemilik.