Lalang kalau dah panjang hampir semeter mamng susah untuk di hapuskan. Nak menebas, pinggang pula tak berapa nak baik. Nak guna guna racun rumpai pun tak tahu jenama yang mana sesuai untuk lalang. Almaklumlah, lalng ni akar dia degil sikit berbanding rumpai lain. Apa kata kita cuba resepi racun lalang yang dikongsikan oleh Muhammad Najib ni. Hanya menggunakan 2 bahan dapur sahaja, racun lalang yang dihasilkan bukan sekadar mujarab malah bertindak dengan cepat

Rumah yang saya beli baru-baru ini adalah ruang tanah sikit, tidak besar mana tapi dalam 2 atau 3 kangkang kera macam tu.

Bahan-bahan:
3-4 sudu besar pencuci pinggan Sunlight dengan kuasa lemon.
1 botol Cuka masakan buatan (tapi tanpa logo halal ni).
Alat penyembur.

Resepi Racun Lalang Homemade Yang Berkesan Dengan Cepat Dan Paling Mujarab
Cara-cara:
1. Campur kesemua bahan di dalam botol dan semburkan pada keselurhan pangkal lalang.

IKLAN

Saya sembur sekali sahaja dan seminggu kemudian bila datang kembali, rumput liar yang hijau tadi dah jadi mati. Kerja seterusnya adalah bawa keluar cangkul dan kerjakan semua rumput tu. Bukan susah mana pun sebab selepas seminggu akar rumput pun dah kering dan mudah dicabut.

cuka masakan mengandungi asid asetik dan asid ni sgt lah tidak ngan dgn tumbuhan. sabun sunlight pula bertindak sebagai ejen pelekit yg memastikan cuka yg disembur melekat elok pada tumbuhan

Resepi Racun Lalang Homemade Yang Berkesan Dengan Cepat Dan Paling Mujarab

IKLAN

Resepi Racun Lalang Homemade Yang Berkesan Dengan Cepat Dan Paling Mujarab

IKLAN

Follow kami di WEBSITE, TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK dan YOUTUBE untuk dapatkan tip, idea dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI