20191128_104513_0000

Masalah denggi dan chikungunya sekarang ni semakin meningkat. Agen kepada penyebaran penyakit ini sudah pastilah nyamuk. Walaupun kediaman anda telah mengikut SOP yang ditetapkanbagi mengelak ia menjadi sarang pembiakkan nyamuk, anda masih dikira tidak selamat.
Solusi popular yang digunakan adalah dengan menggunakan lingkaran atauemburan ubat nyamuk, namun ia memberi kesan sampingan pula terhadap kesihatan di sebabkan eh kandungan bahan kimia. Ada lagi satu cara mudah yang impiana nak kongsikan

Sabun Pencuci Pinggan Joy mampu menjadi salah satu alternatif yang lebih selamat untuk membunuh nyamuk.

Cara-cara nya….

IKLAN

1. Campuran sabun pencuci Joy dan air ( satu nisbah satu ). Jika cecair terlalu pekat atau cair, ianya tidak akan mampu menarik perhatian nyamuk. Nyamuk akan ‘minum’ cecair dari bekas plastik yang anda gunakan serta mati dalam campuran sabun tersebut. Kadang kadang nyamuk yang kekenyangan darah pun akan didapati perutnya pecah.

2. Masukkan campuran joy dan air ke dalam bekas yang dalamnya 1 cm serta letakkan bekas yang sudah berisi campuran cecair tersebut ke tempat yang gelap. Misalnya, dibawah almari baju.

IKLAN

Pastikan anda tidak membenarkan kucing anda untuk mendekati perangkap nyamuk sabun joy tersebut kerana khuatir kucing anda akan meminumnya.

IKLAN

3. Esoknya anda akan boleh lihat terdapat nyamuk yang mati dalam perangkap nyamuk guna cecair joy tersebut.

Perangkap nyamuk sabun pencuci joy juga boleh diguna semula. Namun, sekiranya cecair bertukar pekat dan menjadi kering, sila tambah sedikit air bagi memastikan campuran sabun tersebut tidak boleh terlalu cair.

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI