Merah jambu bukan lagi warna yang digunakan secara eksklusif di bilik tidur, tetapi boleh digunakan untuk beberapa bilik di dalam rumah, salah satunya adalah ruang tamu.

Menggunakan warna merah jambu di dalam bilik boleh membawa suasana kemesraan, romantik dan keanggunan. Merah jambu adalah warna yang sangat serba boleh dan mesra untuk mana-mana bilik.

Merah jambu dikaitkan dengan kepekaan, kepolosan dan kelembutan. Merah jambu sering dianggap sebagai warna yang sinonim dengan wanita, tetapi sebenarnya ia bergantung kepada warna lain yang digabungkan dan keamatannya.

Sebagai contoh, merah jambu dicampur dengan putih sangat sesuai untuk persekitaran kanak-kanak. Walau bagaimanapun, jika anda menggabungkan merah jambu dengan hitam, ia akan mewujudkan kesan erotisme.

Jadi, jika anda berminat untuk mengaplikasikannya, inilah cara untuk membawa warna merah jambu ke ruang tamu.

Pesona Warna Pink Buatkan Rumah Anda Tampak Lebih Eksklusif!

Buat makluman anda, merah jambu adalah warna yang sangat sesuai digabungkan dengan warna neutral seperti putih, hitam dan kelabu.

Cara paling mudah untuk membawa merah jambu ke ruang tamu adalah dengan mengecat dinding merah jambu, kemudian tambah aksesori dan bermain dengan warna yang bertentangan untuk mewujudkan suasana yang menyeronokkan, ceria dan moden.

IKLAN

Jika anda mencari hasil yang lebih harmoni dan lembut, gunakan ton yang paling ringan dan gabungkan dengan palet pastel. Dengan cara ini, anda akan menikmati rumah dengan banyak cahaya dan rasa luas yang berganda.

Pintu merah jambu

Mengecat pintu merah jambu adalah idea yang bagus untuk membawa warna merah jambu ke ruang tamu dan mengisi bilik dengan cahaya dan keseronokkan.

Pintu yang dicat merah jambu memberikan kesan dan rasa yang berbeza kerana ia boleh mengubah penampilan keseluruhan rumah dengan cara yang sangat mudah dan murah. Untuk melengkapkannya, anda hanya perlu menambah beberapa aksesori yang diselaraskan dengan nada yang dipilih.

IKLAN

Sofa Pink

Cara lain menghadirkan warna pink di ruang tamu dapat dilakukan melalui penggunaan sofa pink.

Rosewood pink adalah warna paling bagus dan sangat mudah dipadukan karena cukup neutral. Anda dapat meletakkan kerusi berlengan di tempat teduh lain yang sedikit lebih kuat serta menambahkan pasu bunga dengan warna yang sama untuk menciptakan suasana yang sangat feminin dan nyaman.

Pesona Warna Pink Buatkan Rumah Anda Tampak Lebih Eksklusif!

IKLAN

Kertas dinding merah jambu

Jika anda tidak mahu mengecat dinding merah jambu, anda boleh menggunakan kertas dinding berwarna atau warna merah jambu. Menggunakan kertas dinding merah jambu ialah cara terbaik untuk mengubah dinding ruang tamu anda menjadi ruang yang penuh dengan kehidupan.

Apakah warna untuk digabungkan dengan merah jambu? Sekali lagi, ia bergantung kepada kesan yang anda ingin capai. Dalam tonnya yang paling lembut, merah jambu berfungsi seperti neutral dan sesuai dengan hampir semua warna.

Ruang tamu merah jambu pastinya merupakan trend yang hebat dan anda boleh menggunakannya dalam kadar yang kecil. Sentiasa ingat untuk mengekalkan palet warna, mencipta keharmonian melalui aksesori dan jangan bermain dengan lebih daripada tiga warna dalam setiap bilik.

 

 

 

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI