Palet Warna Disney Princess, Pasti Ramai Yang Inginkan. Puteri seperti Cinderella, Belle dan Ariel adalah pahlawan wanita yang dikagumi ketika membesar, tetapi sikap dan watak mereka yang tidak kenal takut bukanlah satu-satunya perkara yang sama – palet warna mereka juga serupa. Sebenarnya, kebanyakan watak kartun puteri yang ikonik memakai warna biru – dikenali sebagai ‘Disney Blue’.
Dari jubah biru berais Queen Elsa hingga gaun biru Cinderella, Disney sangat menyukai penampilan biru khas, dan itu bukan kebetulan. Leatrice Eiseman dari Pantone Color Institute mengatakan bahawa pemberdayaan wanita adalah alasannya: “Anda menambahkan sedikit kekuatan pada watak dengan memberinya warna biru. Ini adalah cara yang sangat halus untuk mengatakan, ‘Ya, tetapi wanita muda, gadis muda, juga dapat diberi kuasa.’ “
Dengan ini, kami menyiasat palet warna dari 12 puteri Disney rasmi dengan lebih terperinci dengan tujuan untuk memberi inspirasi kepada hiasan dalaman rumah anda. Untuk melakukan ini, kami mengenal pasti tiga warna utama yang digunakan bagi setiap watak. Warna cat yang paling sesuai dari julat Pantone untuk setiap watak dinilai untuk membuat palet warna untuk watak kartun yang paling popular untuk membantu mereka yang merindukan dalaman yang diilhamkan oleh Disney.Palet Warna Disney Princess, Pasti Ramai Yang Inginkan
Warna di dalam bilik tidur anak ini amat penting. Ramai yang tidak tahu dan kurang peka dengan kamar anak-anak. Masyarakat kita sering membiarkan anak-anak tidur bersama ibu bapa. Ini perkara yang tidak sihat untuk perkembangan otak anak-anak.
Pertama, anak-anal perlu di didik untuk tidur bersendirian sejak kecil lagi. Jika anak-anak dibiarkan tidur bersama ibu dan ayah ini membuatkan mereka lambat matang dan perasaan takut yang akan menebal di dalam diri.
Kedua, anak-anak yang sedang membesar mereka juga perlukan ruang untuk persendirian jika masih berkingsi kamar ini akan membuatkan mereka tidak berkembang dan masih terkonkong dengan cara ibu dan ayah sahaja.
Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI