Jubin Dan Langsir,Kemasan Penting Dalam Rumah. Dua jenama besar dalam industri hiasan dalaman iaitu Creative Lab dan juga BAAGUS Curtain bukan jenama asing lagi dalam industri ini. Penyatuan dua jenama hebat ini dalam industri hiasan dalaman memudahkan pemilik kediaman membuat keputusan di satu pusat sehenti sahaja. Pasti sudah ramai yang tahu tentang Creative Lab yang menawarkan perkhidmatan jubin terbaik untuk setiap ruang dalam kediaman.

Kini, Creative Lab membuka sayap peniagaannya agar lebih menarik dan memudahkan pelanggan memilih dan merancang dengan baik untuk kemasan rumah mereka. Dari jubin sehinggalah langsir kini bersama jenama tersohor dalam kemasan langsir iaitu BAAGUS Curtain. Pada suatu ketika dahulu, sebut sahaja langsir BAAGUS Curtain pasti sudah ramai yang tahu tentang kualiti dan kemasan langsir yang di tawarkan kepada semua pemilik rumah. Bukanlah satu jenama yang biasa dalam industri langsir.

Jubin Dan Langsir,Kemasan Penting Dalam Rumah
Mr. Keith Loh, Chief Retail Officer of Creative Lab

Penggunaan fabrik berkualiti tinggi yang di import dari negara luar luar tidak perlu menyangkal lagi kelebihan yang ada pada langsir jenama BAAGUS Curtain ini. Bagi yang pernah menggunakan perkhidmatan dari BAAGUS Curtain ini mesti tahu kan.

Jubin Dan Langsir,Kemasan Penting Dalam Rumah
Mr. Tay Ching Teck (General Manager of Home Creative Lab), Mr. Lucas Seak Qi Hao (Operation Director of Baagus), Mr. Keith Loh Chi Yan (Chief Retail Officer of Niro Ceramic Creative Lab), Ms. Christy Wong (Managing Director of Baagus), Mr. Seak Thean Pow (Group Managing Director of Baagus), Ms. Seak Ci Xuan (Business Development Manager of Baagus)

Creative Lab x BAAGUS Curtain

  1. Apakah daya penggerak di sebalik keputusan Creative Lab untuk bekerjasama dengan BAAGUS?

Dalam matlamat kami untuk menjadi hab sehenti untuk pembaikan rumah untuk pemilik rumah di Malaysia, adalah penting untuk mempertimbangkan semua aspek berbeza dalam mereka bentuk rumah. Kerjasama strategik ini adalah selaras dengan matlamat tersebut. Dengan BAAGUS, pakar dalam langsir dan bidai yang bergaya dan moden, kami berusaha untuk meningkatkan pengalaman pemilik rumah dalam pembaikan rumah. Pilihan langsir dan jubin adalah aspek penting dalam pembaikan rumah kerana lantai dan kemasan lembut adalah rangsangan visual utama untuk rumah.

Kami percaya bahawa kerjasama strategik dengan jenama-jenama adalah penting untuk meningkatkan kepuasan pelanggan. Oleh itu, kami memilih BAAGUS sebagai salah satu rakan kongsi rasmi kami kerana reputasinya untuk menghasilkan dan membekalkan produk berkualiti dengan perkhidmatan sokongan yang baik sambil sentiasa berusaha untuk memenuhi jangkaan pelanggan.

Jubin Dan Langsir,Kemasan Penting Dalam Rumah

  1. Bolehkah anda berkongsi beberapa usaha yang telah diambil oleh Creative Lab dalam merealisasikan matlamatnya untuk menjadi kedai sehenti untuk pemilik rumah yang ingin mengubah suai? Apakah rancangan masa depan untuk Creative Lab pada tahun akan datang?

Memandangkan matlamat syarikat kami adalah untuk menjadi hab sehenti bagi pemilik rumah yang ingin mengubah suai, kami ingin menawarkan barangan lain seperti perabot, lantai alternatif, dapur, almari pakaian dan banyak lagi. Selain itu, pada Ogos 2021, kami melancarkan krew jubin dalaman kami sendiri — ia adalah satu perkhidmatan pemasangan jubin yang terdiri daripada gabungan pemasang jubin berpengalaman, bahan mentah berkualiti, peralatan canggih dan teknik pemasangan untuk memastikan kemasan projek berkualiti tinggi untuk pemilik rumah. Ini bagi memastikan pemasangan jubin yang betul dapat dilakukan dan melancarkan proses untuk pelanggan kami mengubah suai kediaman mereka.

Melangkah ke hadapan, Creative Lab akan bekerjasama dengan rakan kongsi teknologi kami untuk mencipta platform dalam talian yang menyerupai permainan video, di mana orang ramai boleh mencampur dan memadankan jubin melalui platform tersebut. Pelancaran ini akan diumumkan dalam tempoh satu hingga dua tahun akan datang. Kami juga sedang mempertimbangkan untuk memperkenalkan teknologi realiti tambahan (AR) dengan bantuan rakan kongsi teknologi kami di Jerman.

IKLAN

Jubin Dan Langsir,Kemasan Penting Dalam Rumah

Dari segi pengembangan, kami sangat teruja untuk mengembangkan lagi Creative Lab dengan melancarkan lebih banyak cawangan, terutamanya di kawasan pinggir bandar untuk memberikan lebih kemudahan kepada mereka. Kami menyasarkan untuk mempunyai lebih 60 cawangan menjelang akhir tahun 2022.

  1. Bagaimanakah pandemik mengubah landskap pembaikan rumah?

Sepanjang tempoh pandemik ini, kami telah melihat peningkatan dalam pengubahsuaian do-it-yourself (DIY). Projek DIY menjadi popular kerana ia adalah lebih senang bagi orang ramai untuk mempertingkatkan kediaman mereka tanpa memerlukan perkhidmatan luar. Ketika PKP, orang ramai banyak menghabiskan sebahagian besar masa mereka di rumah yang membolehkan mereka meneliti semula ruang kediaman mereka di rumah dan menilai fungsi dan kepraktisan. Oleh itu, industri pengubahsuaian rumah telah berkembang pesat di tengah-tengah pandemik.

Ketika PKP juga, permintaan untuk menyediakan saluran alternatif untuk menjangkau pelanggan kami meningkat. Oleh itu, kami menyediakan pilihan untuk perundingan dalam talian dengan Pereka Jualan kami, di mana pemilik rumah boleh mendapatkan reka bentuk 3D segera bagi ruang yang mereka inginkan dengan mudah. Pada ketika ini, perancangan pengubahsuaian rumah boleh diakses dan ia telah mengubah cara pemilik rumah mengalami perjalanan pengubahsuaian rumah mereka.

  1. Apakah faktor yang paling penting untuk dipertimbangkan apabila pemilik rumah memilih atau menukar jubin untuk rumah?

Ia adalah penting untuk mempunyai pelan yang jelas sebelum meneruskan dengan sebarang pemasangan jubin, kerana ini akan membantu meminimumkan risiko hasil yang tidak memuaskan. Anda memerlukan idea yang kukuh tentang di mana anda ingin jubin anda diletak dan kesan yang ingin anda cipta. Apabila memilih jubin, adalah penting untuk mempertimbangkan susun atur atau gaya sedia ada rumah anda dan selaraskan pemilihan jubin anda agar sesuai dengannya.

IKLAN

Memandangkan jubin yang berbeza mempunyai tujuan yang berbeza, anda perlu mengetahui di mana anda ingin meletakkan jubin, sama ada di dalam atau di luar rumah, malah di atas lantai atau di dinding. Tidak melupakan aspek keselamatan juga, ruang yang mempunyai trafik pejalan kaki yang tinggi tidak seharusnya menggunakan jubin yang mempunyai permukaan mudah tergelincir.

Memilih warna jubin yang betul juga merupakan faktor penting untuk dipertimbangkan. Warna-warna terang membantu mencipta kesan yang meluaskan ruang dan bagus untuk bilik yang kecil manakala jubin berwarna gelap menambah gaya anggun tetapi akan menjadikan ruang kecil berasa sempit. Ia juga penting untuk memilih saiz jubin yang betul bergantung pada skala ruang. Oleh itu, anda perlu bayangkan perkadaran bilik anda dan bagaimana jubin boleh membantu meningkatkannya.

Jubin Dan Langsir,Kemasan Penting Dalam Rumah

  1. Walaupun menghadapi cabaran kompetitif dalam pasaran reka bentuk dalaman, bagaimanakah BAAGUS kekal di hadapan untuk memenuhi permintaan pengguna yang berubah dengan pantas?

BAAGUS memberi tumpuan yang tinggi pada kualiti produk dan perkhidmatan pelanggan yang baik, dan kami juga sentiasa mencari inovasi untuk terus maju dalam industri perabot lembut/langsir di Malaysia.

Selain itu, kami juga meneroka kerjasama strategik — sama seperti dengan Creative Lab, untuk memenuhi permintaan pengguna yang berubah dengan pantas. Kerana kami memahami bahawa pilihan pengguna adalah kompleks dan diperibadikan, oleh itu, kami memilih rakan kongsi yang berkongsi visi yang sama seperti kami — iaitu melengkapkan keperluan pelanggan untuk kesempurnaan ruang ideal mereka.

IKLAN
  1. Apakah langkah penting yang perlu diambil untuk memastikan pilihan yang tepat dibuat dalam mengubah suasana rumah dengan perabot lembut?

Soft furnishing (seperti langsir, kusyen, upholsteri, dan sebagainya) boleh mengubah rupa rumah secara dramatik, jadi ia adalah penting untuk mempertimbangkan rupa keseluruhan yang diingini sebelum meneruskan sebarang perubahan. Mula-mula, tentukan kain yang anda ingin gunakan di dalam bilik tertentu. Perkara yang paling penting untuk dipertimbangkan semasa memilih fabrik ialah tekstur, warna dan kelembutan fabrik. Tekstur fabrik perlu diambil kira agar sesuai dengan reka bentuk dalaman sesuatu ruang. Warna membantu menetapkan suasana ruang, contohnya, memilih langsir berwarna pastel akan memberikan rupa kelengkapan yang lembut pada ruang itu. Akhir sekali, adalah penting juga untuk mengambil kira kelembutan fabrik itu sendiri kerana fabrik yang lembut membolehkan lekuk langsir jatuh dengan cantik dan senyap tanpa mengganggu suasana. Sekiranya langsir keras atau tebal, lengkungan tirai akan kelihatan kaku dan besar.

Rancang kediaman yang sempurna dengan pemilihan produk serta kelengkapan rumah yang berkualiti tinggi. Barulah dapat rumah impian anda!

Jangan lupa Follow, Like & Share : Facebook IMPIANA, Instagram IMPIANAMY, Youtube IMPIANA TV, Tiktok IMPIANAMY

  1. Laporan global baru-baru ini mendedahkan bahawa jualan peralatan rumah dan kelengkapan lembut melonjak apabila orang ramai berusaha keras untuk menjadikan rumah mereka sebagai tempat perlindungan semasa tempoh berkurung. Apakah tindak balas dalam pasaran Malaysia?

Pandemik COVID-19 telah mempercepatkan pertumbuhan e-dagang di Malaysia dan ini juga telah merebak ke dalam jualan perkakas rumah dan soft furnishing. Pengetatan sempadan antarabangsa dan larangan rentasan negeri telah mengakibatkan lebih ramai orang menghabiskan lebih banyak masa di rumah mereka dan seterusnya, melabur lebih banyak untuk produk perkakas rumah. Memandangkan kami berada di peringkat endemik, kami menjangkakan pengguna masih akan meneruskan minat mereka terhadap perkakas rumah dan soft furnishing kerana perapian rumah mereka akan kekal penting.

  1. Selama hampir 30 tahun dalam industri, bagaimana BAAGUS telah berkembang dan bagaimana ini mempengaruhi cara syarikat bekerja dalam landskap semasa?

BAAGUS bermula sebagai kedai tirai pada tahun 1993. Menjadi penyumbang dalam industri ini selama 28 tahun tidak melambatkan cita-cita BAAGUS untuk terus berinovasi dan memperkenalkan ciri-ciri menarik ke dalam industri tirai. Kami mahu mengubah tanggapan umum orang ramai terhadap langsir dan menunjukkan kepada orang ramai bahawa langsir itu sendiri adalah sejenis fesyen. Lengkapan bergaya di kedai and kualiti product kami membezakan BAAGUS dengan jenama lain.


Ramai yang selalu PM IMIPIANA tanya mana nak beli MOP SPRAY, KLIK Di Sini untuk pembelian. Murah dan Mudah untuk kerja rumah anda.

Artikel Berikut: Siapa Kata Konsep Moden Bosan, Ini Tip Nak Dekor Yang Betul

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI