Nak Tandas Sentias Bersih Dan Cantik, Cuba Ikut 7 Tip Ni. Kebersihan tandas, mencerminkan keperibadian pemilik. Ye lah, tempat kita mencucuikan diri, takkan lah dalam keadaan kotor kan. Namun kebanyakkan kita mengambil ringan akan kebersihan tandas. Sebenarnya tak perlu kerja keras untuk pastikan tandas sentiasa cantik dan bersih. Anis Ajoy ada cara tersendiri untuk pastikan tandas kedaiamannya setiasa bersih dan cantik

1) Cuci tandas.
Boleh dilakukan setiap hari (ambil masa selama 5-10minit) atau seminggu 1x (ambil masa 30minit untuk setiap tandas bergantung pada keluasan tandas). Pastikan mangkuk tandas, sinki, cermin, dinding, lantai dan segala peralatan penyimpanan dicuci mengikut jadual.

2) Pasang cermin dan lampu yang menarik.

3) Sediakan ruang atau bekas untuk menyimpan barangan toiletries.
Anda boleh gunakan “floating shelf” atau “bakul” untuk nampak lebih menarik. Pemasangan kabinet dinding juga boleh dilakukan sekiranya mempunyai ruang yang cukup.

4) Sediakan tempat penggantung tuala dan baju.

IKLAN

5) Serikan ruang tandas dengan tumbuhan “Hijau” untuk Tandas Sentias Bersih dan cantik

6) Elakkan menyimpan peralatan mencuci seperti mop, berus-berus atau baldi di dalam tandas. Ini akan membuatkan ruang tandas menjadi sempit dan kelihatan tidak terurus.

IKLAN

7) Pastikan tandas mempunyai ruang pengudaraan yang baik (tingkap dibuka) untuk mengelakkan bau kepam dan busuk. Pengaliran udara yang baik juga dapat mengurangkan masalah kulat.

nak beli dispanser ubat gigi elegan macam ni, boleh klik link shopee yang disediakan https://invol.co/cl7z7ez

IKLAN

Cuba Ikut 7 Tip Ni Untuk Tandas Sentias Bersih Dan Cantik
Cuba Ikut 7 Tip Ni Untuk Tandas Sentias Bersih Dan CantikCuba Ikut 7 Tip Ni Untuk Tandas Sentias Bersih Dan Cantik Cuba Ikut 7 Tip Ni Untuk Tandas Sentias Bersih Dan Cantik

Baca juga: (GAMBAR) Lihat Bagaimana Pasangan Ini ‘Makeover’ Tandas Lama Nampak Baru Hanya Guna Cat


Nak Tandas Cantik Macam Hotel. Jom masuk pertandingan makeover anjuran Creative Lab dan Impiana. Anda berpeluang memenangi pekej ubah suai bilik air bernilai RM10,000. Untuk penyertaan, anda tak perlu keuarkan sebarang modal. Yang penting, kreatif untuk hasilkan video berdurasi kurang 3 minit “Kenapa ruang bilik air anda perlu di ubah suai?”

Selepas itu, muat naik video kreatif anda di instagram dengan hastag #bilikaircreativelab bersama beberapa keping gambar bilik air yang hendak diubahsuai.Cuba Ikut 7 Tip Ni Untuk Tandas Sentias Bersih Dan Cantik Cuba Ikut 7 Tip Ni Untuk Tandas Sentias Bersih Dan Cantik

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI