Membeli perabot rumah dengan menggunakan pemilihan yang kreatif, amatlah bagus. Tetapi lebih bagus jikalau kita dapat melakukannya sendiri atau menciptanya sendiri perabot tersebut untuk mencatikkan dalaman rumah kita. Pada zaman sekarang ini, tidak semua mempunyai wang yang banyak untuk membeli barang-barang rumah demi memeriahkan rumah mereka. Jadi, disebabkan itu, DIY atau Do It Yourself, adalah cara yang kedua untuk selamatkan rumah anda. Orang yang bijak dan kreatif sahaja akan memikir seberapa banyak yang mungkin untuk mereka menciptakan sesuatu yang mereka inginkan demi melawakan rumah mereka. Selain dari mencipta menggunakan kepandaian atau kreatif dalam diri, teknologi juga boleh digunakan seperti media sosial dan selepas itu, anda hanya perlu mengikutnya sahaja dan SSUP! Terus setel dan rumah pun jadi lawa.

Mahu Meng-D.I.Y Dekorasi Rumah Anda Menjadi Seperti Kerajaan Langit? Ayuh Baca Artikel Ini.

BARANG ANTIK DIJADIKAN HIASAN RUMAH

Mahu Meng-D.I.Y Dekorasi Rumah Anda Menjadi Seperti Kerajaan Langit? Ayuh Baca Artikel Ini.

IKLAN

KITAR SEMULA BARANG

Sesetangah orang, mereka suka menyimpan barang-barang antik di rumah. Ini kerana mereka merasa rasa kesian atau emosi untuk membuangnya. Contoh-contoh barang antik yang selalu ada, bingkai lama, kerusi malas, pasu-pasu atau mangkuk yang lama tetapi corak yang cantik, dan banyak lagi. Jikalau di rumah anda mempunyai barang-barang antik yang ditinggalkan oleh bapa atau datuk anda, kita boleh ambilnya dan bersihkan barang antik tersebut. Kemudian, susun mengikut kesedapan mata anda memandang.

IKLAN

Selain daripada itu, mengkitar semula peralatan lama juga boleh digunakan untuk fungsi lain di dalam rumah kita. Kebiasaannya, orang yang berfikiran kreatif atau Iq yang tinggi, akan selalu ambil initiatif ini untuk mengdekorasi kan dalaman rumah mereka. Sebagai contoh, mereka akan mengambil botol, kotak atau kayu untuk digunakan sebagai alatan mereka mencipta barang hiasan rumah mereka. Contoh-contoh yang boleh dicipta menggunakan barang kitar semula adalah, botol kosong yang digunakan sebagai tempat letak sudu, kayu yang terbiar di cuci dengan elok, kemudian diciptakan menjadi meja makan atau bangku, atau kain lama yang bersih dan tidak digunakan, dijadikan pelapik kaki untuk depan pintu masuk rumah dan tandas.

IKLAN

Kesimpulannya, perkara-perkara sepeti DIY ini, kadang-kadang ia lebih cantik dan jimat lagi daripada kita membeli di kedai. Dahlah mahal, tak lawa pulak tu. Hahahaha. Itu sahaja yang dapat saya kongsikan bagaimana hendak DIY menghias dalam rumah anda.

Terima Kasih.

Sumber: Blog Khairunnisahamzahara (https://khairunnisahamzahara.blogspot.com/2013/12/6-tips-diy-do-it-yourself-hiasan-rumah.html?m=1)

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI