Seremban 2 (3)

Bandar Seremban atau nama asalnya Sungai Ujong, merupakan sebuah bandar yang sangat sibuk dengan urusan perniagaan, dengan jumlah kepadatan penduduk lebih 500,000 orang. Pembangunan yang pesat membangun di bandar Seremban ini menyebabkan kerajaan negeri terpaksa melimpahkan pembangunan baharu di luar daripada pusat bandar.

{VIDEO} Seremban 2 Jadi Tarikan Warga Kerja Di Kuala Lumpur

Seremban kini, bukanlah seperti 10 tahun yang lalu. Kini pelbagai kemudahan serta pesat membangun. Pada satu ketika, ramai yang bekerja di Kuala Lumpur tetapi menetap di Seremban, perasaan jauh dan kurang selesa pastinya menjadi mainan di dalam kotak fikiran. Dengan desakkan sara hidup membuatkan ramai sanggup berulang alik walaupun saat itu masih tiada apa di Seremban. IJM Land adalah antara pelopor perbandaran di Seremban dengan pembangunan Seremban 2 yang kian pesat membangun terus mendapat perhatian warga kerja Kuala Lumpur. Pengurus Besar Kanan (Wilayah Tengah) IJM Land, Datuk Hoo Kim See berkata, kira-kira 20 peratus penduduk Seremban 2 dalam kalangan mereka yang bekerja di Kuala Lumpur dan 10 peratus lagi mencari rezeki di negeri lain berhampiran Negeri Sembilan. “Mereka tidak kisah menempuh perjalanan agak jauh untuk mencari rezeki di ibu kota kerana memilih untuk menetap di Seremban 2 yang lebih tenang dan selesa serta segalanya kemudahan ada di sini.

Tempat yang ideal untuk memiliki sebuah rumah di selatan perbandaran Seremban 2 oleh IJM Land di Negeri Sembilan cukup sempurna. Merangkumi lebih 1537 hektar tanah, perbandaran itu adalah rumah kepada penduduk lebih daripada 62,000 orang. Daripada jumlah itu, 20% berasal dari kawasan Lembah Klang yang lebih besar, dan jumlahnya semakin meningkat pada tahun ini. Terdapat juga banyak penduduk yang bekerja di Lembah Klang yang membuat keputusan untuk tinggal di Seremban 2 kerana kos kehidupan yang lebih rendah dan menikmati gaya hidup yang seimbang.

{VIDEO} Seremban 2 Jadi Tarikan Warga Kerja Di Kuala Lumpur

Seremban 2 menyediakan gaya hidup yang penuh kualiti serta pembangunan terancang. Seremban 2 kini adalah pintu gerbang selatan bagi perjalanan ke Lembah Klang. Ia bukan lagi bandar asing yang sukar diakses. Tiada alasan lagi untuk tidak memilik rumah di lokasi ini sebagai alternatif kehidupan di ibu kota. Harga hartanah yang masih mampu dimiliki lebih jauh berbanding dengan harga di Kuala Lumpur.

“Melalui konsep yang dirancang dengan baik dan pelaksanaan pelan induk pembangunan, IJM Land telah menyegarkan semula Seremban dengan pengenalan seni bina moden, sistem jalan raya yang baik, kawasan perumahan yang mampan dan mesra alam, perkhidmatan penting, pelbagai pilihan pendidikan, kemudahan dan sokongan komuniti yang boleh dipercayai, dengan pembangunan ini ia memberi peluang pekerjaan dan perkhidmatan sosial, “tambah Dato Hoo.

IKLAN

Salah satu kelebihan utama di Seremban 2 adalah kemudahan rangkaian lebuhraya yang mudah diakses dan bersambung dengan baik. Perbandaran berdekatan dengan Lebuhraya Utara-Selatan, Lebuhraya ELITE dan LEKAS yang menyediakan akses pantas antara bandar dan Kuala Lumpur yang sejauh 45 minit memandu, Putrajaya dan Cyberjaya (40km) dan Melaka (80km). Selain itu, penduduk juga boleh mengakses jalan bebas tol yang secara langsung menghubungkan bandar ke KLIA dan KLIA2 (30km). Dalam perbandaran, sistem jalan arus utama direka bentuk dalam gelung untuk menjaga sebahagian besar lalu lintas dari celah kediaman. Jalan utama ini adalah lorong dua lorong enam lorong yang dirancang untuk kesesakan masa depan yang selesa dengan memasuki rangkaian jalan raya yang dapat diselenggara dengan baik untuk pelbagai bahagian harta tanah, menghubungkan ke semua sektor perbandaran dan membuat perumahan bebas masalah .

Pemaju besar seperti IJM Land ini pastinya menjadi buruan ramai pemilik kediaman yang mengidamkan projek berprestij mereka. Inilah peluang untuk yang berhajat ingin memiliki kediaman sendiri dengan harga yang berpatutan di pasaran. Kemudahan dan akses yang lengkap langsung tidak menjadi penghalang untuk pemaju ini membangunkan kawasan Seremban 2 ini. Dengan kadar populasi lebih 62,000 penduduk, Seremban 2 kini menempatkan 13,391 kediaman. Hartanah kediaman mencatatkan nilai pembangunan kasar (GDV) RM3.8 bilion meliputi 14,000 unit, komersial (GDV RM800 juta, 1,800 unit) dan industri (GDV RM102 juta, 224 unit). Sementara itu, pihaknya akan menawarkan projek kediaman terbaharu, Rimbun Impian yang terdiri daripada 345 unit rumah teres dua tingkat dengan harga jualan bermula RM600,000.

Di dalam ruang yang luas, Seremban 2 telah menemui keseimbangan sempurna antara pembangunan dan alam semula jadi yang merupakan satu faktor utama untuk pembeli rumah. Menawarkan rumah-rumah yang direka dengan indah dari pangsapuri yang mampu dimiliki, rumah teres, banglo berpagar dan rumah berkembar, perbandaran ini memperkenalkan hartanah yang lebih besar dan mampu dimiliki dengan kemudahan moden, namun mengekalkan ketenangan suasana dengan banyak kawasan hijau. Dengan kawasan taman seluas 45 ekar, Seremban 2 terletak bersebelahan dengan kemudahan rekreasi yang telah menjadi kegemaran masyarakat sejak penubuhan bandar ini. Seremban 2 City Park seluas 15 hektar yang penuh dengan aktiviti sihat seperti tai chi, layang-layang dan bola keranjang, memberi peluang kepada penduduk sekitar untuk beriadah.

IKLAN
{VIDEO} Seremban 2 Jadi Tarikan Warga Kerja Di Kuala Lumpur

Banyak menawarkan perkhidmatan komersil dan runcit di Seremban 2 menjadikan bandar itu berdikari dan memudahkan penduduk. Dua pusat membeli-belah terkemuka, Pasaraya AEON dan Mydin Mall, menempatkan banyak kedai runcit yang menawarkan pelbagai produk dan perkhidmatan. Mereka dilengkapi dengan banyak entiti komersil dan perniagaan kecil seperti bank, hotel, bilik pameran kereta, pusat kecantikan, mini gerai, butik fesyen, bioskop, stesen petrol, kedai F & B dan banyak lagi di sekitarnya. Selain itu, ahli komuniti muda Seremban 2 mempunyai akses langsung kepada beberapa pilihan pendidikan dan pengajaran yang berkualiti, kerana terdapat sejumlah 5 sekolah kebangsaan, 2 sekolah rendah Cina, 2 kolej dan 1 sekolah antarabangsa di bandar, tepat di sebelah pintu rumah mereka.

Untuk ketenangan fikiran pemilik rumah, Seremban 2 sangat menekankan keselamatan, dan telah mengintegrasikan langkah-langkah pencegahan jenayah dalam perkembangan mereka seperti rumah pengawal, pagar perimeter, aplikasi mudah alih masyarakat dan lain-lain lagi. Dalam keadaan kesusahan, komuniti hanya beberapa minit dari penyedia perubatan dan penjagaan kesihatan, serta Ibu Pejabat Jabatan Polis dan Bomba dan Penyelamat yang memastikan respon yang cepat terhadap kecemasan.

IJM Land juga sering melaksanakan acara yang mampu merapatkan hubungan kemasyarakatan seperti sambutan tahunan Chap Goh Mei di Taman Kota, Rumah Terbuka Hari Raya, Sambutan Deepavali, Karnival Seremban 2, IJM Separuh Marathon Tanah, program IJM Land Rehabilation (myHome) dan IJM Give Day Out, antara yang lain.

IKLAN

{VIDEO} Seremban 2 Jadi Tarikan Warga Kerja Di Kuala Lumpur

“Kami mengambil tindakan yang teliti dan bijak untuk memberi impak positif kepada kehidupan rakyat yang berhubung dengan komuniti kami layani, semata-mata kerana apabila pemilik rumah membeli rumah Seremban 2, mereka tidak hanya membeli sebuah rumah, mereka membeli sebuah bandar yang mampan, “jelas Dato ‘Hoo.

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.seremban2.ijmland.com.

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI