Ubahsuai rumah baru mengikut citarasa sudah pasti jadi idaman pemilik. Bukan sahaja kediaman mereka menarik namun mesti juga inginkan ia cantik dan kemas kan? Kali ini pemilik memilik memilih konsep yang lebih minimalis dalam kemasan dalam rumah beliau.

Terbaca dari pengguna twitter yang bernama @Aizul_Marcello. Beliau telah berkongsikan dengan semua beberapa keping gambar rekaan minimalis kediaman rumah apartmen yang beliau telah makeover. Apartmen tersebut dikatakan berada di Setia Alam, Selangor.

IMPIANA kongsikan inspirasi deko daripada @Aizul_Marcello ini. Apartmen ini menonjol dengan penggunaan warna Emerald Green dan rekaan minimalis jadi pilihan.

Makeover Rumah Apartment Dengan Gabungan Warna Hijau Berkonsep Rekaan Minimalis

Beliau telah diberi kepercayaan sepenuhnya oleh pemilik rumah untuk makeover rumah apartment tersebut. Berikut merupakan gambar sebelum makeover apabila beliau ambil alih.

Kemudiannya, beliau meneruskan makeover rumah apartment tersebut menjadikan sebuah rumah yang elegan dan menarik. Ditambahkan lagi dengan konsep rekaan minimalis, anda dapat melihat penggunaan warna putih disekeliling rumah tersebut.

IKLAN

Perabot pula dikombinasikan dengan beberapa warna seperti hijau,coklat dan hitam. Penggunaan warna tersebut menaikkan lagi seri rekaan rumah apartment ini menjadi cantik dan kemas. Juga sedap untuk mata memandang dalaman apartment ini.
PENGGUNAAN WARNA EMERALD GREEN

Untuk makeover ini, beliau memutuskan untuk menggunakan warna hijau yang dipanggil sebagai “Emerald Green” untuk dijadikan warna penyeri makeover rumah apartment ini.

Aku masukkan siket tona warna emerald green sebagai penyeri.

Cantik bukan makeover apartment ini gabungan warna “Emerald Green” dan juga rekaan konsep minimalis ini. Adakah ini memberikan inspirasi kepada anda untuk makover rumah seperti ini? Giler deco berharap ini mampu memberikan inspirasi buat anda.

IKLAN

Konsep Minimalis Dengan Pilihan ‘Emerald Green’ Jadi Pilihan Untuk Apartmen Ini

Konsep Minimalis Dengan Pilihan ‘Emerald Green’ Jadi Pilihan Untuk Apartmen Ini

 

IKLAN

Konsep Minimalis Dengan Pilihan ‘Emerald Green’ Jadi Pilihan Untuk Apartmen Ini Konsep Minimalis Dengan Pilihan ‘Emerald Green’ Jadi Pilihan Untuk Apartmen Ini Konsep Minimalis Dengan Pilihan ‘Emerald Green’ Jadi Pilihan Untuk Apartmen Ini Konsep Minimalis Dengan Pilihan ‘Emerald Green’ Jadi Pilihan Untuk Apartmen Ini Konsep Minimalis Dengan Pilihan ‘Emerald Green’ Jadi Pilihan Untuk Apartmen Ini Konsep Minimalis Dengan Pilihan ‘Emerald Green’ Jadi Pilihan Untuk Apartmen Ini Konsep Minimalis Dengan Pilihan ‘Emerald Green’ Jadi Pilihan Untuk Apartmen Ini Konsep Minimalis Dengan Pilihan ‘Emerald Green’ Jadi Pilihan Untuk Apartmen Ini

 

 

Sumber : @Aizul_Marcello (Gilerdeco)

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI