Warna dan kehidupan manusia sememangnya tidak dapat dipisahkan. Minat dan perspektif setiap individu terhadap warna juga berbeza-beza bergantung kepada latar belakang, asal-usul, budaya, status ekonomi dan warisan. Memilih warna untuk pakaian dan pelbagai barangan peribadi tidaklah sesuakr memilih warna cat untuk kediaman. Ini kerana tersalah memilih warna cat, maka tidak mudah untuk menukarnya kerana faktor kos, tenaga dan masa juga perlulah diambil kira. Oleh itu sebelum memilih warna cati untuk kediaman, kenali rahsia warna ini dengan personaliti anda secara lebih dekat.

IKLAN
IKLAN
IKLAN
  1. Merah – Biasanya dikaitkan dengan keghairahan, rangsangan dan tenaga. Selain melahirkan kehangatan dan keselesaan pada sesuatu ruang, warna merah juga melambangkan kemewahan dan kekayaan. Dengan ciri yang kuat ini warna merah mampu  menggerakkan peredaran adrenalin secara psikologi. Selain dikaitkian dengan pelbagai hari percutian yang melibatkan emosi. Sekiranya anda berani bermain dengan warna merah dalam menghias rumah, warna ini adalah warna yang menuntut perhatian.
  2. Ungu – Dikaitkan dengan maruah, kekayaan dan kemegahan. Selain memaparkan ciri elegan dan sofistikated, ia juga merangsang minda dan kreativiti seseorang individu.Kenali 7 Warna Popular Ini Sebelum Cat Ruang Tamu
  3. Hitam – Warna yang sofistikated, elegan dan mewah ia memberikan gambaran kepada kekayaan. Pilihan warna hitam juga adalah bersesuaian untuk menghidupkan suasana formal dan moden. Berunsur tajam dan tepat, ia adalah pilihan warna yang mencerminkan kekuasaan.
  4. Kelabu – Lebih tenang dan melegakan. Sapuan warna kelabu yang lembut senang diterima. Manakala kelabu yang gelap pula melambangkan kehormatan. Warna ini jika anda bijak mengabungkan dengan warna yang lain maka ia akan menzahirkan satu kombinasi sempurna.
  5. Putih – Satu lagi warna yang klasik, sofistikated, elegan dan menyejukkan. Selain itu putih juga merupakan warna yang bersih, riang, tenang, dan damai. Gandingan warna hitam dan putih akan melahirkan hiasan dalaman yang penuh gaya.
  6. Hijau – Warna yang menyegarkan dan sejuk dipandang. Antara warna alam yang mempunyai kekuatan tersendiri dalam menterjemah kekuatan dan kestabil emosi empunya diri. Warna ini juga diperakui oleh pakar warna cat di dunia sebagai warna yang paling menenangkan jiwa dan minda. Sama ada hijau gelap atau hijau muda, kedua-duanya mengundang suasana rilek dan dan menyejukkan.
  7. Biru – Satu lagi warna alam yang diperakui dapat meredakan mood, menenangkan jiwa yang stress dan juga mendamaikan fikiran. Biru begitu sesuai digandingkan dengan apa saja warna bertona lembut. Kombinasi sempurna untuk mereka yang ingin wujudkan suasana santai di rumah.Kenali 7 Warna Popular Ini Sebelum Cat Ruang Tamu
Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI