Sekarang ni, kalau pergi ke rumah-rumah mereka yang ada kitchen garden  atau edible garden, pokok lemon antara yang wajib ada. Tapi kebanyakan lemon yang di tanam dit Malaysia buah nya tak macam yang jual di pasaraya.

Terdapat banyak jenis lemon yang ditanam di Malaysia antaranya Lemon belian, Lemon telur buaya dan pelbagai lagi. Yang nama lemon telur buaya tu sebab bentuknya yang lonjong dan besar. Ada juga yang nama nya lemon, tapi tidak berwarna kuning macam yang dijual di pasaraya.

Bukan nya susah pun tanaman lemon di Malaysia. Cara dan kaedah tanaman nya sama macam pokok-pokok sitrus yang lain seperti limau nipis, limau kasturi dan sebagainya.

Hormon Dari Redbull Galak Pokok Lemon Berbuah

IKLAN

Hormon Dari Redbull Galak Pokok Lemon Berbuah

Tapi, pokok lemon biasanya kedekut sikit untuk keluarkanbuah yang banyak. Jadi, untuk galakkan pokok lemon anda menghasilkan buah yang optimum, Boleh cuba guna semburan foliar yang dihasilkan sendiri menggunakan redbull.

IKLAN

Bahan-bahan: 

1 Tin        Redbull
1Tbsp      Ajinomoto
1Tbsp      Belacan
10Tbsp     MOL buah
20 liter      Air tanpa klorin

IKLAN

Cara-cara: 

1. Campurkan semua bahan dan di kacau rata
2. Tanpa perlu diperam, masukkan air bancuhan ke dalam botol penyembur
3. Sembur pada keseluruhan permukaan daun sebulan sekali. Kalau sudah nampak bunga keluar, tak perlu sembur lagi. Semburan hanya perlu di lakukan setiap kali selesai musim berbuah.

Hormon Dari Redbull Galak Pokok Lemon Berbuah

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI