Lantai licin menjadi masalah saat anda berada dibilik air. Hal ini kerana lantai licin amat merbahayakan serta mampu meragut nyawa. Terdapat banyak kes dimana ramai pesakit strok atau lumpuh berpunca daripada jatuh dibilik air. Jadi masalah lantai licin ini harus segera diatasi.

IKLAN
IKLAN
IKLAN
Antara cara mudah yang boleh anda ikuti adalah:-
1. BERSIHKAN KOTORAN YANG MELEKAT
Kotoran yang melekat pada lantai bilik mandi harus sering dibersihkan. Antara kotoran adalah seperti tumbuhan kulat yang merebak. Kotoran ini berada di tempat lembab dan boleh menyebabkan lantai menjadi semakin licin.
2. AIR CUKA
Campur sedikit air cuka dengan air bersih ke dalam baldi dan gunakan ia untuk mengemop lantai.
3. GARAM
Selain digunakan untuk bahan masakan garam juga boleh digunakan dibilik air. Anda hanya perlu menabur garam di lantai yang licin. Garam mampu membuat lantai menjadi kesat.
4. ALAS ANTI LICIN
Alas anti licin ini tersedia di pasaran. Anda hanya perlu ukur keluasan bilik mandi anda kemudian beli mengikut ukuran yang telah dibuat. Cara pemasangannya juga sangat mudah kerana ia terdapat dalam bentuk pelbagai saiz.
5. CAIR PEMBERSIH
Bersihkan lantai bilik air menggunakan cairan pembersih lantai kursus untuk kamar mandi. Hal ini kerana bahan cairannya yang tidak kesat dapat membantu kondisi lantai anda terkawal.
6. TUALA KERING
Pastikan dibilik air anda sentiasa ada tuala kering untuk mengelap lantai bilik air yang basah. Pastikan bilik air anda sentiasa kering.
Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI