Untuk memiliki ruang dapur yang cantik dan bersih sebenarnya tidak memerlukan perbelanjaan yang besar. Hanya gunakan rak buku RM14.90 untuk bina kabinet dapur cantik dan kemas.

Anda hanya perlu rajin untuk mengemas dapur anda, namun permasalahan tiada ruang penstoran atau kabinet dapur menyukarkan aktiviti mengemas dapur. Jangan risau, sebenarnya anda boleh buat sendiri kabinet dapur anda.

Shuhaimi Zulkefli telah menghasilkan sebuah kabinet dapur yang istimewa buat isteri tersayang. Shuhaimi tidak menggunakan barang yang mahal tetapi hanya menggunakan rak yang sedia ada dan akhir diubah menjadi kabinet dapur. Ruang dapur pasti akan kelihatan kemas dengan kabinet ini. Jom kita hasilkan, sangat mudah dan menjimatkan.

Anda hanya perlukan:

Rak Buku RM 14.90 Untuk Bina Kabinet Dapur Cantik Dan Kemas Macam Ni
1) Rak Buku
– RM14.90 x 6 Biji

IKLAN

Rak Buku RM 14.90 Untuk Bina Kabinet Dapur Cantik Dan Kemas Macam Ni
2) Steel Angle Brackets (Kedai D.I.Y @ hardware)
– RM3.60 (12 pcs)
3) Paku Dinding (tak pakai drill)
– RM1 (sebungkus)
JUMLAH PERBELANJAAN = RM94.00

Rak Buku RM 14.90 Untuk Bina Kabinet Dapur Cantik Dan Kemas Macam Ni

IKLAN

Setiap rak, diletakkan dua 2 Steel Angle Brackets (atas dan bawah) tepat pada tulang tengah. Tingkat atas tidak perlu diikat.

Memiliki dapur yang lengkap dan cantik pastinya menjadi idaman setiap wanita diluar sana. Keinginan untuk memiliki kabinet dapur selalu terbantut apabila kos yang mereka tawarkan selalunya tidak cukup dengan bajet yang ada. Ini semua tidak menjadi masalah jika bijak menggunakan sesuatu yang boleh dijadikan sebagai rak serba guna.

IKLAN

Dengan hanya mengolah kembali rak ini agar menjadi rak dapur yang diidamkan. kabinet dapur cukup penting untuk dapur yang kemas dan teratur. Sistem penyimpanan di ruang dapur cukup penting.

Selamat mencuba semua!

Sumber Dari FB Shuhaimi.

Baca artikel juga : (VIDEO) Rak Tanaman Bertingkat Dari Batu Blok Pasir SUPER MUDAH

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI