Ramai di antara para wanita menghadapi masalah mencuci pakaian atau kemasan lembut seperti cadar, langsir dan sarung kusyen, bau harum tidak melekat pada fabrik. Tambah-tambah lagi apabila cuaca hujan mula lah berbau hapak sebab lambat dikeringkan. Lagi satu situasi yang memeningkan kepala ibu-ibu adalah kesan kotoran yang tidak hilang sepenuhnya, masih ada tompok-tompok kuning yang melekat dan degil untuk ditanggalkan.

Ada kalanya serbuk pencuci sudah diletakkan dalam kuantiti yang banyak tetapi seolah-olah tidak meresap sepenuhnya. Impiana kongsikan 5 tip yang perlu anda buat agar pakaian/kemasan lembut kekal harum dan bersih walaupun selepas dikeringkan.

1. Sebaiknya asingkan pakaian mengikut fabrik dan warna. Jangan masukkan tuala atau apa sahaja pakaian tebal bersama dengan fabrik nipis. Ini agar cucian dibilas sekata dan pencuci dimasukkan mengikut kuantiti yang disyorkan.

2. Elakkan menyidai pakaian di ampaian terlalu rapat di antara satu sama lain. Ini bagi memberi ruang kepada fabrik ‘bernafas’ dan membebaskan lembapan.

IKLAN

3. Tidak ramai yang mempunyai mesin pengering di rumah kecuali anda menggunakan servis dobi. Apabila hari mendung atau hujan, sememangnya kita terpaksa menyidai pakaian di dalam rumah. Tidak perlu risau kerana pencuci TOP Micro Clean Tech™ dengan ciri anti bau hapak mampu membuatkan fabrik kekal harum walaupun mengering di dalam rumah.

4. Pilih produk pencuci pakaian di pasaran yang mampu mencapai kebersihan yang menyeluruh serta membuatkan pakaian harum semerbak.  Detergen TOP Micro Clean Tech™ dengan teknologi baru anti sebum antara diyakini mampu menanggalkan kotoran dan menarik keluar kesan kuning dan bau peluh yang terperangkap agar hilang sama sekali. Rangkaian Blooming dilengkapi teknologi pewangi freshcare menjadikan fabrik kekal harum dan segar selama 30 hari* selepas cucian.

5. Kotoran-kotoran ketara seperti kopi, sos tomato, coklat dan darah serta kotoran degil seperti sambal belacan dan kicap mudah dibersihkan dengan TOP Micro-Clean Tech™.

IKLAN

Ia turut dirumus dengan formulasi untuk menghalang kotoran tersebar dalam air cucian daripada melekat kembali ke permukaan fabrik. Dengan slogan ‘Belum Bersih sehingga Mikro Bersih’, jenama ini memberi dorongan kepada para pengguna untuk mencapai tahap cucian mikro bersih malah bau pakaian diyakini harum selepas cucian.

*Berdasarkan ujian makmal bebas di Jepun

IKLAN

Fabrik Tak Bersih Sepenuhnya, Kurang Wangi Lepas Cuci?  Cuba 5 Tip Ini

Apa kata wanita ini selepas menggunakan TOP?

Puan Barliya Bt Babah, berusia 44 tahun telah menggunakan sabun jenama X sejak dari kecil lagi memandangkan ia jenama pilihan ibunya sejak dulu. Sejak mencuba TOP beliau mendapati kesan kotoran mudah dibersihkan serta tidak berbau hapak walaupun lambat dikeringkan. TOP kini dilengkapi dengan teknologi baru iaitu anti sebum yang berkuasa menanggalkan kesan peluh dan sebum di teras fabrik untuk kebersihan yang menyeluruh. Kekotoran pada kolar baju, pergelangan tangan dan juga kekuningan pada baju putih hilang sama sekali.

 Saya berpuas hati dengan jenama TOP, kerana harganya berpatutan dan mudah serta berkesan menanggalkan kotoran degil tanpa memudarkan warna pakaian. Dengan jenama lain, biasanya saya perlu larutkan dahulu serbuk pencuci dengan air bagi mengelakkan kesan capuk-capuk putih pada pakaian. tetapi dengan sabun TOP saya tidak perlu berbuat demikian. Paling penting fabrik saya kini harum dan wangi walaupun selepas beberapa hari di lipat. Pakaian juga tidak keras dan mudah digosok.

Menggunakan TOP sama ada cuaca hujan atau cerah pakaian tetap berbau harum dan bersih hingga ke teras fabrik selepas cucian. Berpuas hati dengan jenama TOP, tidak ragu lagi saya akan memilih jenama TOP selepas ini, dan akan mengesyorkan kepada ahli keluarga terdekat.”

Fabrik Tak Bersih Sepenuhnya, Kurang Wangi Lepas Cuci?  Cuba 5 Tip Ini
Puan Barliya Bt Babah
Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI