Norma baru! Walaupun dah boleh bertugas di pejabat, kita sendiri perlulah berjaga-jaga. Jika perlu bertugas di rumah atau Work From Home pastinya kita inginkan ruang yang selesa untuk bertugas. Betul tak? Jom DIY Home Office Cara Hani Mynis!

ila dah kerja di rumah kenalah ada home office atau ruang kerja yang selesa untuk melakukan tugas dan meletakkan barang-barang.

IKLAN

Selain dari perlu kerusi dan meja, penstoran barang berkaitan kerja juga penting supaya nampak kemas terutama jika ruang kerja dalam bilik.

IKLAN
IKLAN

Jika memang berhajat menyediakan home office yang tersusun boleh guna idea dari Hani Mynis ini. Menggunakan almari pakaian untuk penstoran barang berkaitan kerja termasuk printer, ruang kerja dalam bilik ini memang tersusun. Semuanya dalam almari pakaian ini, senang cari.

 1. Ini almari pakaian yang digunakan, 3 pintu harga waktu beli RM155. Box di atas tu beli di Ikea, guna untuk simpan barang sentimental. Seorang satu box. DIY Home Office Cara Hani Mynis
 2. Bila dah buka pintu almari. Tudiaaa…penuh barang. Strictly untuk penstoran dan printing je. DIY Home Office Cara Hani Mynis
 3. Bahagian atas almari. Ruang dinding almari guna sebaiknya. DIY Home Office Cara Hani Mynis
 4. Dokumen semua dalam fail jadi susun saja dalam almari.
 5. Tambah Lennart drawer dalam almari. Para Ikea pun letak je atas laci. Para Ikea ni kena potong sikit bagi muat. Hani hantar kilang perabot minta tolong potongkan.6.
 6. Laci untuk segala jenis kertas letak di sini. DIY Home Office Cara Hani Mynis
 7. Macam mana nak guna printer, begini ya. Bila nak guna hani pasang je plug kat extension ni. Lagipun printer bukan guna hari hari, Hani parking laptop kat atas ni. Sambung USB printer. Terus print. DIY Home Office Cara Hani Mynis
 8. Inilah almari yang digunakan. Untuk yang ada bajet sikit macam Hani boleh gunakan yang ni. Kalau ada bajet lebih boleh beli almari pakaian yang lebih tahan atau berkualiti dari Ikea. Sebab ini temporary solution sebelum pindah rumah sendiri nanti so RM155 berbaloi lah. Klik SINI jika nak beli. DIY Home Office Cara Hani Mynis
 9. Macam ni lah bahagian dalam almari pakaian asal yang dibeli. Kalau perasan para ada di bahagian atas. Tapi Hani letak kat bawah paras pinggang. Guna bracket L je untuk para tu. Bracket L yg besi kecil tu je. Rod atas tak guna. 

  Semoga idea ini beri manfaat pada semua.

  Sumber: Hani Mynis #drurusrumah

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI