Menjadi seorang guru merupakan satu kerjaya yang mulia dan dipandang tinggi. Mendidik generasi muda yang bakal mewarisi negara dimasa hadapan bukanlah suatu tugas yang mudah. Baru-baru ini menerusi laman twitter FLJasmy, beliau ada berkongsi kisah seorang guru yang telah mengubahsuai sebuah kelas terbiar menjadi lebih interaktif buat kemudahan murid-muridnya.

Ruang kelas tersebut telah diubahsuai dengan inisiatif Cikgu Nordin Ismail sendiri. Keadaan bilik darjah terbiar itu yang pada awalnya tampak suram dan tidak terurus dengan serta merta bertukar menjadi ceria, menarik dan responsif terhadap keperluan pelajar dan guru.

Cikgu Ini ‘Makeover’ Kelas Jadi Lebih Interaktif Dan Menarik! Cikgu Ini ‘Makeover’ Kelas Jadi Lebih Interaktif Dan Menarik! Cikgu Ini ‘Makeover’ Kelas Jadi Lebih Interaktif Dan Menarik! Dengan persekitaran baru ini, barulah murid-murid lebih bersemangat dan berasa selesa untuk meneruskan sesi pembelajaran di dalam bilik darjah.

IKLAN

Cikgu Ini ‘Makeover’ Kelas Jadi Lebih Interaktif Dan Menarik! Cikgu Ini ‘Makeover’ Kelas Jadi Lebih Interaktif Dan Menarik! Cikgu Ini ‘Makeover’ Kelas Jadi Lebih Interaktif Dan Menarik! Cikgu Ini ‘Makeover’ Kelas Jadi Lebih Interaktif Dan Menarik!

Terdapat sudut untuk murid-murid mengadakan perbincangan atau mengulangkaji dengan lebih santai bersama rakan sekelas.

IKLAN

Cikgu Ini ‘Makeover’ Kelas Jadi Lebih Interaktif Dan Menarik!

Spotlight juga dipasang untuk menonjolkan lagi papan kenyataan di belakang kelas.

IKLAN

Cikgu Ini ‘Makeover’ Kelas Jadi Lebih Interaktif Dan Menarik! Cikgu Ini ‘Makeover’ Kelas Jadi Lebih Interaktif Dan Menarik!

Meja guru tersusun rapi dan tampak kemas dengan kabinet fail yang diletakkan pada bahagian belakang.

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI