Kuala Lumpur, 19 Julai 2017 – Kehadiran Chow Kit kini mempunyai mercu tanda baru yang berprestij iaitu Chow Kit Trade Centre (CKTC). Ia menjadi pusat membeli-belah borong utama pertama Chow Kit untuk produk kosmetik, peralatan dapur dan herba Melayu tradisional, ikon 10 tingkat yang baru di tengah-tengah kawasan strategik di Kuala Lumpur ini bakal menjadi  daya tarikan utama.

Sebuah pembangunan yang mempunyai warisan sejarah yang kaya, CKTC adalah pembangunan pegangan bebas oleh New Paradise Development di bawah payung VINSOON Group. Pembangunan ini akan menghidupkan sentuhan moden pada bandar bersejarah Chow Kit yang terkenal dengan barisan kedai runcit barangan borong. Kehadiran CKTC ini akan meningkatkan perniagaan pemborongan ke tahap yang membolehkan para pemborong mempunyai ruang borong unik dan eksklusif di pusat beli-belah borong sehenti yang tersendiri.

Dato ‘Michael Lim, Pengasas Kumpulan VINSOON, berkata membangunkan CKTC memberikan nilai yang signifikan bukan sahaja kepada Chow Kit tetapi juga kepada pemborong dan pelabur CKTC. Dalam masa yang sama ia memupuk Chow Kit untuk menjadi hab kewangan dan menerima impak pembangunan yang cepat sebagaimana yang dialami oleh Kuala Lumpur serta bandar-bandar lain yang bergerak pantas di seluruh dunia.

IKLAN

“Selama bertahun-tahun, Chow Kit telah berkhidmat sebagai kawasan yang hebat untuk komuniti borong termasuk untuk aktiviti bersantai, kerana lokasinya yang hebat dan produk-produk yang pelbagai dapat diperoleh oleh sesiapa sahaja di Chow Kit bermula dari jam tangan, barang kemas, aksesori, pakaian, barangan kediaman dan dapur dan pelbagai lagi.

IKLAN

“Berbekalkan pengetahuan khusus tentang pasaran Malaysia melalui projek-projek yang lalu, kami telah membangunkan pemahaman mengenai pemborong dan pelabur yang disasarkan, dan benar-benar mencapai apa yang kami mahu lakukan,” kata Dato ‘Michael pada pelancaran baru-baru ini.
Sambutan yang menggalakkan untuk pembangunan ini menggambarkan permintaan yang kukuh untuk CKTC apabila projek tersebut dibuka kepada penjual pada Februari 2017. Dengan keluasan lantai 34,650 kaki persegi, 50% pembangunan kini telah dijual oleh pelabur perniagaan dan pemborong yang membawa pelbagai produk dan stok yang memberi tumpuan kepada produk kosmetik, peralatan dapur dan herba Melayu tradisional dari China, Thailand, Korea, Indonesia dan banyak lagi untuk beberapa bulan akan datang.

IKLAN

Menurut Dato ‘Michael, selepas pelancaran CKTC, diramalkan bahawa keseluruhan pembangunan akan diambil sepenuhnya pada Disember 2017, dengan Nilai Pembangunan Kasar sebanyak RM156,828,030.00. Pembangunan itu akan selesai menjelang akhir tahun 2019.
“Kami sangat bersemangat untuk memodenkan kawasan Chow Kit kerana kami menyedari potensi penuh yang dapat diberikan oleh Chow Kit kepada perniagaan dan pelancong. Namun, kami masih ingin mengekalkan Chow Kit dengan kisah pasaran Asia tradisional yang menjadi identiti Chow Kit selama beberapa dekad dan ini tidak dapat ditemui di mana-mana pasaran lain, dan ini sangat menarik untuk kedua-dua pihak iaitu perniagaan dan pelancong untuk meneroka CKTC . ”

Ciri-ciri unik CKTC termasuk:
• Konsep pengukuhan makanan warisan Melayu-makanan Sky-dining, pelawat boleh menikmati makanan dan minuman tempatan yang terbaik di bahagian atas CKTC. Memaparkan konsep kesederhanaan dan elegan gaya hidup moden yang diilhamkan oleh warisan Melayu, betul-betul di tengah-tengah Lembah Klang.

  • Mobiliti mudah pelawat di dalam premis pembangunan, dengan akses mudah ke jalan utama dan akses mudah ke pengangkutan awam berdekatan seperti Chow Kit Monorail, LRT Kampung Baru, LRT PWTC, Terminal Bas Pekeliling dan UTC Pudu Sentral.
  • Pengalaman membeli-belah borong kontemporari yang luar biasa di tengah-tengah kawasan borong terkenal Kuala Lumpur, dengan sentuhan estetika seni bina dan perkembangan komersial yang aktif.
    • Pembangunan pegangan bebas dalam sebuah daerah perniagaan yang matang, bersebelahan dengan hotel antarabangsa utama Kuala Lumpur.
Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI