Pemilik kediaman yang memasang lantai jubin pasti akan perasan lama kelamaan bahagian celah-celah jubin tersebut dilihat semakin berdaki dan kehitaman. Kalau setakat mop, memang tidak berkesan untuk menghilangkan daki tersebut biarpun anda guna pelbagai pembersih di pasaraya.

Sesetengahnya ada juga yang berusaha gigih dengan memberus, memang ia berkesan. Tetapi memakan masa yang lama dan memenatkan. Persoalannya ada ke metod yang boleh membuatkan celah lantai jubin tidak berdaki dan kehitaman tanpa memberus? Sebenarnya memang ada! Sediakan bahan-bahan yang berikut…

Bahan-bahannya:

7 cawan air
1/4 cawan cuka
1/3 cawan jus lemon
1/2 cawan baking soda

IKLAN

Cara-caranya:

Anda hanya perlu mencampurkan bahan-bahan tersebut dan terus disapu pada celah-celah lantai yang berdaki. Anda boleh sahaja biarkan semalaman dan bilas terus. Tetapi jika anda inginkan result yang cepat, biarkan sebatian lebih kurang 20 minit kemudian gunakan berus gigi lama untuk menggosok perlahan-lahan dicelah-celah lantai jubin itu.

IKLAN

Campuran Bahan Dapur Ini Mampu Menanggalkan Kerak Celah Jubin Tanpa Perlu Sental

IKLAN

Campuran Bahan Dapur Ini Mampu Menanggalkan Kerak Celah Jubin Tanpa Perlu Sental

Menariknya dengan teknik ini, biarpun anda menyental dengan berus gigi, anda tak perlu menyental bersungguh-sungguh kerana kotoran tersebut akan mudah terhakis.

 

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI