thumbnail_image001

Mengemas rumah bukan satu perkara mudah dan ia memenatkan kalau tidak merancang mana satu hendak dilakukan terlebih dahulu. IMPIANA tertarik denga produk terbaru ECOVACS ROBOTICS (“ECOVACS”) ini yang melancarkan keluarga baharu Vakum & Mop DEEBOT X1 semua dalam satu. Baca artikel ini sampai habis tentang kelebihan dan kehebatan vakum 2 in 1 ini.

Wow! ECOVACS ROBOTICS Robot Perkhidmatan Rumah

ECOVACS ROBOTICS (“ECOVACS”), jenama robotik perkhidmatan terkemuka dunia, melancarkan DEEBOT X1 Family perdana baharu yang merupakan pembersih vakum robotik serba guna pertama dalam industri. Dilancarkan di bawah tema “Masa Hadapan Robot, Hari Ini.”, DEEBOT X1 Family, yang merangkumi DEEBOT X1 OMNI dan DEEBOT X1 TURBO bersama-sama dengan stesen pangkalan semua dalam satu pertama industri OMNI, menggabungkan fungsi dan reka bentuk. Ia mencipta penanda aras industri robotik perkhidmatan rumah baharu untuk pembersihan rumah premium dan menetapkan hala tuju bagi pembangunan masa hadapan dengan menampilkan kuasa sedutan terkuat ECOVACS sebanyak 5000Pa, teknologi AIVI 3D dan TrueMapping 2.0 terkini dan pembantu suara interaktif AI bahasa semula jadi pertama dalam industri, YIKO. Dengan reka bentuk oleh Jacob Jensen Design, ia menjadikan setiap model DEEBOT X1 seumpama karya seni yang menyempurnakan mana-mana rumah yang direka bentuk dengan elegan.

David Qian, Ketua Pegawai Eksekutif ECOVACS ROBOTICS berkata, “DEEBOT X1 Family yang baharu dilancarkan mengangkat robotik perkhidmatan rumah ke peringkat seterusnya dengan siri teknologi pintar baharu yang direka untuk membawa automasi, kemudahan dan manfaat yang tiada tandingan kepada pelanggan kami.”

Stesen OMNI yang unik dan fungsi pembersihan yang lebih berkuasa memberikan kemudahan dan manfaat yang tiada tandingan kepada pengguna DEEBOT X1 OMNI ialah pembersih vakum robotik pertama yang berupaya menguruskan keseluruhan proses pembersihan lantai. Selain daripada menyapu, memvakum dan mengemop, model baharu ini juga membasuh dan mengeringkan pad mop serta mengumpulkan lebih banyak habuk menggunakan stesen pangkalan baharu, menjadikannya pembersih vakum robotik serba guna pertama yang benar-benar menjimatkan masa pengguna daripada melakukan kerja pengemasan rumah.

Wow! ECOVACS ROBOTICS Robot Perkhidmatan Rumah

Stesen OMNI, stesen pangkalan serba guna pertama ECOVACS yang juga pertama seumpamanya di dunia menggabungkan fungsi pengumpulan habuk automatik, membersihkan mop, mengisi semula air dan pengeringan udara panas. Stesen pangkalan OMNI serba lengkap mempunyai tangki air bersih/kotor 4L untuk menyimpan dan mengitar semula sisa air secara automatik selepas membersihkan pad mop dan mengisi semula tangki air model DEEBOT X1 OMNI dengan air bersih.

DEEBOT X1 Family juga dilengkapi dengan stesen satu fungsi — Stesen Pembersihan — yang berfungsi dengan model DEEBOT X1 TURBO. Selepas setiap pusingan pembersihan, stesen pangkalan secara automatik mencuci pad mop dan mengeringkannya menggunakan udara sejuk untuk menghilangkan bau apabila bekerja dalam persekitaran lembap.

IKLAN

Kedua-dua stesen pangkalan membenarkan DEEBOT X1 Family mengosongkan dan mengemop lebih lama, mengubah cara pengguna menggunakan pembersih vakum robotik mewah dan menyambut era baharu industri robotik perkhidmatan rumah.

DEEBOT X1 Family juga menampilkan sistem mop terkuat1, Sistem Mop Tekanan Putar OZMO Turbo 2.0. Ia menggabungkan tekanan tinggi dan putaran berkelajuan tinggi 180 rpm (putaran seminit) untuk membersihkan kotoran degil dengan berkesan, termasuk kesan kopi dan kicap yang memejal selepas tiga hari. Gabungan sistem sedutan yang berkuasa dan Sistem Mop Tekanan Putar Turbo 2.0 OZMO menjadikan DEEBOT X1 unggul dalam pelbagai fungsi. Berbeza dengan sistem menyapu dan mengemop lain dalam industri, DEEBOT X1 memastikan pad mop sentiasa lembap untuk memastikan kedua-dua proses diselesaikan dengan cekap sekali gus.

Peta 3D dan 3D AIVI yang lebih pintar mendedahkan potensi yang menarik ECOVACS menambah teknologi AIVI 3D serba baharu kepada DEEBOT X1 Family, meningkatkan persepsi robot terhadap persekitaran menggunakan teknologi laser dan penderiaan visual dengan lebih ketara.

Siri ini menampilkan sensor RGBD, sensor paling kompleks yang dibangunkan oleh ECOVACS. Ia termasuk teknologi pengimejan julat dinamik HDR dan boleh menangkap imej persekitaran dan maklumat semantik dengan tepat dalam persekitaran yang gelap.

IKLAN

Teknologi TrueMapping 2.0 mempercepatkan pemetaan dan menawarkan medan pandangan yang lebih luas. Dengan sokongan teknologi 3D AIVI, ECOVACS menambah dimensi ketiga pada pemetaan isi rumah. Gabungan ini meningkatkan kelajuan pemetaan sebanyak sepuluh kali ganda, menggandakan julat visual, mengurangkan masa pembersihan sebanyak 25% dan membolehkan robot merentasi persekitaran rumah yang berbeza dengan lebih tepat. Dengan menjadikannya lebih mudah untuk menyasarkan kawasan dan lokasi kotor tertentu, robot mengubah pembersihan kepada satu pengalaman yang lebih mudah dan cekap.

DEEBOT X1 Family menggunakan cip Horizon GAI. Ini merupakan kali pertama teknologi autopilot digunakan dalam robot perkhidmatan rumah. Cip baharu meningkatkan keupayaan robot dengan lebih ketara lagi untuk mengenal pasti dan merasakan jenis objek yang berbeza sambil membina maklumat persekitaran dalam 3D serta mencipta segmen rumah yang berbeza untuk pembersihan yang disasarkan. Perisian tegar cip juga menyokong peningkatan melalui udara (OTA).

Pembantu Suara YIKO ECOVACS meningkatkan pengalaman pengguna, disyorkan oleh Google, ECOVACS yakin bahawa interaksi bahasa semula jadi akan menjadi ciri yang paling penting untuk interaksi manusia-robot. DEEBOT X1 Family mempunyai pembantu interaktif bahasa semula jadi pertama dalam industri, YIKO. Dengan menggabungkan algoritma AI suara dan visual, YIKO membolehkan komunikasi bahasa semula jadi dan interaksi pelbagai mod dalam bahasa Inggeris. Apabila disepadukan dengan fungsi robot lain, ia membolehkan pengguna mengawal dan membimbing robot dengan tepat sambil memudahkan tugas rumah yang kompleks dengan arahan suara.

YIKO menggunakan beberapa teknologi interaksi suara pintar AI, termasuk semantik suara daripada Google untuk meningkatkan ketepatan dan masa tindak balas, membawa pengguna melalui pengalaman interaktif bahasa semula jadi yang pertama seumpanya. Pengguna boleh membina peta lengkap untuk pembersihan yang cekap dengan berkata, “OK YIKO, bina peta cepat.” YIKO mengubah pengalaman pengguna, menukar DEEBOT X1 Family daripada alat pembersihan yang sangat pintar kepada robotik perkhidmatan rumah yang sejati.

IKLAN

Jacob Jensen Design mengubah DEEBOT X1 menjadi karya seni Syarikat reka bentuk Denmark yang berprestij, Jacob Jensen Design menambah falsafah minimalisme Nordik asli dalam reka bentuk DEEBOT X1 Family, menjadikan robot rumah ini satu karya seni. Ini merupakan kali pertama Jacob Jensen Design mereka bentuk robot perkhidmatan rumah.

Stesen pangkalan dengan binaan badan logam perak tahan lama bersama butang sentuh berunsurkan segi empat tepat perak dan hitam melengkapkan persekitaran rumah mewah. Dengan reka bentuk minimalis Jacob Jensen Design, DEEBOT X1 Family menjadi karya seni yang diidamkan oleh setiap isi rumah. Dengan fungsi yang lebih berkuasa dan mengekalkan reka bentuk dan kualiti sebagai keutamaan, keluarga baharu DEEBOT X1 Family kini bersedia untuk memenuhi keperluan pelanggan yang berubah dengan menggabungkan reka bentuk dan fungsi.

Harga dan cara pembelian

Harga runcit yang dicadangkan untuk DEEBOT X1 OMINI ialah RM7,999 dan ia boleh didapati di Shopee dari 26 hingga 27 Mac pada harga istimewa RM4,999. Manakala, harga runcit yang dicadangkan untuk DEEBOT X1 TURBO pula ialah RM6,999 dan ia boleh didapati di Lazada dari 26 hingga 27 Mac pada harga istimewa RM4,399.

Tentang ECOVACS ROBOTICS

Inovasi Sejak Dahulu – Membina Rumah Pintar. ECOVACS ROBOTICS menawarkan penyelesaian inovatif untuk meningkatkan gaya hidup anda. Berpandukan penggunaan dan pengalaman pengguna, kami menghasilkan robot-robot yang membolehkan anda “menikmati kehidupan secara pintar.” Dengan berpandukan kepakaran reka bentuk serta memacu penyelidikan industri selama lebih 20 tahun, kami menerajui pasaran seiring dengan pembangunan rumah yang lebih pintar dan responsif. Kami ingin mengurangkan beban kerja di rumah supaya anda dapat meluangkan lebih banyak masa untuk menikmati aktiviti kegemaran anda.

Apa kata anda dengan pilihan IMPIANA kali ini. Tunggu apa lagi nak raya ni jom la cari pembantu rumah ni…

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI