Impiana kini berada di dalam aplikasi   
Impiana kini berada di dalam aplikasi   

TIP IMPIANA

Bahangnya Rumah! Ini Cara Semulajadi Sejukkan Kediaman

Ada beberapa cara yang boleh diaplikasikan di rumah bagi mengurangkan rasa haba panas ini, sekaligus dapat menyejukkan kediaman secara semulajadi.

Cara Ukur Sudut Bulat Kemasan Lantai

Jika memasang kemasan lantai sendiri di rumah, bahagian yang paling mencabar adalah penjuru bahagian sudut bulat pada tiang atau batang paip.

Rumah Kebun Konsep Rustik Shiera Ijoy

Tenang dan cukup mendamaikan mata memandang apabila melihat kehijauan dan landskap rumah kebun milik pasangan selebriti Sharifah Shahirah,49 (Shiera) dan suaminya, Ijoy Azhari, 49 ini.

Kelebihan ‘Pasu’ Sabut Kelapa Pokok Orkid

Ada sebabnya sabut kelapa menjadi pilihan orang dulu-dulu sebagai bekas tanaman untuk pokok orkid di laman rumah.

DIY Pasu Hiasan Dari Bakul Sampah

Kreatif sungguh siti_sab hasilkan pasu hiasan dari bakul sampah. Memang cantik hasilnya malah mudah pula nak buat. Boleh dijadikan inspirasi bagi yang ingin mencuba buat sendiri di rumah.

Ebby Yus Bina Surau Kayu Di Rumah Untuk Musafir

Selepas rumah hanyut ditimpa musibah banjir pada Disember 2021, Ebby Yus mendapat bantuan kerajaan untuk membina Rumah Mesra Rakyat di tapak rumah yang sama.

IM Asyraf Ubahsuai Rumah Mak Ayah Cantik Macam Resort

Pendakwah bebas, Imam Muda Muhammad Asyraf Mohd Ridzuan, 40 berpeluang melakukan ubahsuai di kediaman ibu bapanya baru-baru ini.

Beli Rumah Motivasi Untuk Bekerja Keras, Datuk Aznil Hj Nawawi

Siapa sangka pada usia 40 tahun barulah Datuk Aznil Hj Nawawi,62 berpeluang untuk membeli dan memiliki rumah pertama sendiri.