Menampilkan Teknologi Termaju yang Disempurnakan Sepanjang Tahun Pengalaman Perkakas Rumah, Taman Pintar Membolehkan Pengguna Menanam Sayuran Hijau Mereka Sendiri Sepanjang Tahun

Produk pintar pilihan IMPIANA keluaran LG Electronics (LG) kali ini cukup menarik perhatian. Dari perkakas elektrik seperti mesin basuh, televisyen, penghawa dingin dan banyak lagi. Kini, jenama ini mengorak langkah dengan lebih jauh dan baik untuk pengguna yang ada pada era ini. Kehidupan yang semakin mendesak dan banyak perubahan gaya hidup dalam cara norma baru membuatkan semua mula beralih kearah lestari. LG Electronics (LG) memperkenalkan produk baru untuk berkebun dengan cara yang lebih efektif.

Teknik Gaya Hidup Moden Lebih Hijau, Lebih Sihat
LG Tiiun_Lifestyle 01

Konsep kehidupan hijau LG Electronics (LG) yang dikemas kini akan dipertontonkan di CES 2022 dengan peralatan berkebun dalaman berdiri bebas modennya, LG tiiun.

1. Tiiun, yang bermaksud “bertunas” dalam bahasa Korea, adalah nama yang sesuai untuk perkakas terbaharu LG yang membolehkan pekebun baru berjinak-jinak untuk menanam sayur-sayuran, herba dan juga bunga dalam keselesaan rumah mereka sendiri, sepanjang tahun.

2. Bergaya dan sangat mudah digunakan, inovasi gaya hidup terkini LG menawarkan semua faedah taman berciri penuh tanpa kebimbangan perosak atau iklim yang tidak menguntungkan.

Direka bentuk sebagai unit serba lengkap, LG tiiun menampilkan dua rak yang setiap satu boleh memuatkan sehingga enam pakej benih semua dalam satu bersama-sama dengan tiga jenis kit benih yang berbeza. Dengan setiap bungkusan benih yang mengandungi 10 lubang untuk percambahan biji benih, pengguna boleh menanam pelbagai jenis sayur-sayuran secara serentak untuk kebaikan yang ditanam sendiri dalam masa empat hingga lapan minggu sahaja, lebih cepat dengan kurang keadaan kucar-kacir berkat keajaiban teknologi dan pengetahuan lanjutan LG.

IKLAN

Pastinya produk ini menjadi pilihan untuk yang ingin mula bercucuk tanam tapi tiada masa untuk menjaga dan sesuai untuk pemilik rumah yang mempunyai laman yang terhad.

Teknik Gaya Hidup Moden Lebih Hijau, Lebih Sihat
LG Tiiun_Lifestyle 00

Pemenang Anugerah Inovasi CES 2022, LG tiiun telah diiktiraf atas teknologi dan reka bentuk inovatifnya dan untuk faedah pengguna yang berbeza yang diberikannya. Sistem berkebun pintar moden ini memanfaatkan kepakaran teknologi LG merentasi pelbagai kategori perkakas rumah untuk memberikan hasil yang boleh dipercayai dan proses penanaman tumbuhan yang mudah, sebahagian besarnya automatik, menggunakan pelbagai teknologi dari dekad kepakaran yang diasah daripada membangunkan peti sejuk, penulen air dan sistem pengudaraan yang canggih.

Menggunakan pemampat Inverter LG yang terkenal, sistem kawalan cuaca fleksibel melaraskan suhu dalaman tiiun dengan tepat untuk mewujudkan keadaan optimum untuk pertumbuhan organik. Selain mengawal suhu dan cahaya secara automatik untuk meniru kitaran semulajadi hari itu, sistem berkebun pintar LG menyalurkan air lapan kali setiap 24 jam manakala Auto Ebb & Watering System mengedarkan jumlah kelembapan yang ideal untuk membantu mengubah benih menjadi hijau yang sihat dan bunga yang meriah.

IKLAN
Teknik Gaya Hidup Moden Lebih Hijau, Lebih Sihat
LG Tiiun_Lifestyle

Struktur dalaman LG tiiun direka untuk meningkatkan kecekapan fotosintesis, menguatkan kesan sumber cahaya LED dalaman untuk mempercepatkan proses pertumbuhan. Pintu lutsinar membolehkan pengguna melihat tumbuh-tumbuhan mereka tumbuh sambil tetap menyediakan pengedap kedap udara untuk mengekalkan suhu dalaman yang konsisten dan menjauhkan serangga yang menjengkelkan. Dengan aplikasi mudah alih ThinQ LG, pengguna boleh memantau keseluruhan proses percambahan dari jauh, menyemak atau menukar tetapan dan menerima pemberitahuan apabila tangki air perlu diisi semula.

Penyelesaian yang mudah untuk kehidupan yang lebih hijau dan sihat di rumah, LG tiiun juga memberikan nilai melalui reka bentuknya yang ringkas namun elegan. Mengharmonikan cantik dengan mana-mana gaya hiasan dalaman, tiiun dipamerkan dalam dua warna yang canggih dan menenangkan: Nature Beige dan Nature Green.

Teknik Gaya Hidup Moden Lebih Hijau, Lebih Sihat
Warna Nature Beige dan Nature Green LG Tiiu

“LG tiiun ialah penyelesaian yang praktikal dan mudah untuk pengguna sibuk yang ingin menikmati gaya hidup yang lebih hijau dan sihat di rumah,” kata Lyu Jae-cheol, Presiden LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. “Tambahan yang bergaya untuk rumah atau apartmen seseorang, sistem berkebun pintar kami menjadikan tumbuh-tumbuhan herba, sayur-sayuran berdaun dan bunga-bungaan menyeronokkan dan mudah, walaupun bagi kami yang tidak mempunyai pengalaman berkebun.”

IKLAN

LG tiiun dan LG tiiun mini akan berada pada paparan maya di gerai pameran digital LG semasa CES 2022 mulai 5 Januari. Lihat LG tiiun dan peralatan rumah inovatif lain di LG Home.

 

Bagi yang ingin membeli FULL SET HIDROPONIK / SET TANAMAN / HYDROPONIC SET boleh KLIK DI SINI.

Artikel berikut: Air Mesin Basuh Masuk Perlahan Sangat, Ini Puncanya

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI