Setiap kali nak make over rumah dengan konsep yang berbeza, ramai beranggapan semua perabot perlu ditukar mengikut konsep yang telah ditetapkan untuk pastikan keseluruhan dekorasi menjadi. Betul tak? Sebenarnya tak perlu sampai macam tu, jika pandai mix and match dah banyak boleh jimat. Jika perabot tersebut langsung tak boleh sesuai dengan konsep dekor kediaman yang baru, apa kata kita lakukan tranformasi. Seperti laci, ia antara perabot yang orang akan fikir banyak kali sama ada perlu di beli baru atau pun tidak. Hal ini disebabkan oleh struktur laci yang masih kukuh.

Nak make over laci lama ni ada pelbagai cara, dari mudah dan yang paling susah. Kebiasaanya, kalau nak mudah boleh gunkan wallpaper sebagai kemasan baru permukaan laci. Selain itu juga, anda boleh gunakan teknik mengecat, stencil, lukisan tangan dan sebagainya. Berikut ida makeover laci lama yang boleh menjadi rujukan anda: