Banyak kali dah IMPIANA pesan, kalau bijak menghias barang yang murah pun nampak cantik. Seperti yang dilakukan Uray Zamhari. Dengan menggunakan cermin dari kedai RM 2.10, pemilik berjaya menghasilkan dinding cermin yang menjadi feature wall di ruang makan untuk menyerlahkan lagi gaya glam moden yang menjadi konsep kediaman miliknya .

Bahan-bahan:

49 keping bingkai cermin Eco RM 2.10/1 unit
3 Extra seal bond RM 7.8/1 unit
4 batang kayu wainscoting 8 kaki RM 15/unit
1.5 liter Cat Dulux warna putih +-RM 25
1 gulung pita pelekat RM 2.10
Berus cat RM 5
Pembaris sesiku “L”
Pensil
Silikon putih untuk kemasan

Jika dinding kediaman anda tidak rata, tampalan wainscoting tidak dapat dilakukan dengan kemas. Selain menggunakan jenis wainscoting kayu, penyelesaian terbaik untuk dinding tak rata ni adalah menggunakan jenis foam atau PVC. Boleh beli online dekat sini https://invol.co/clvavr

Nak hasilkan dinding cermin cantik dengan menggunakan cermin RM 2.10, Ini pesaran En. Uray Zamhari:

1. Pilih saiz cermin yang tidak terlalu besar dan tidak terlalu kecil
2. Buat lakaran terlebih dahulu untuk mendapatkan ukuran yang tepat
3. Boleh juga, gantikan cat sapu dengan jenis semburan untuk hasil yang lebih cantik. Namun, kosnya agak tinggi
2. WAJIB pastikan setiap bingkai yang ditampal selari dan selalu ukur dengan menggunakan penimbang air.
4. Untuk impak lebih luas dan cantik, penuhkan satu dinding. Kalau buat sikit atau hanya separuh, macam tak siap dinding tu nanti