RUANG TAMU

Makeover PPR Hanya RM 3K Nampak Macam Condo

kebiasaany saiz PPR sangat terhad. Jadi, ramai antara penghuni mengabaikan keperluan dekorasi dek keterbatasan ruang.

Feature Wall Dari Cermin Kedai Bajet RM 2

Penggunaan cermin di dalam kediaman tidak kira di dapur, ruang tamu mahupun bilik, ia memberi kesan ilusi sesuatu ruang itu kelihatan lebih luas. Tambahan...

Suai Padan Warna Pilihan Untuk Kediaman

Warna merupakan bahasa visual yang boleh difahami oleh semua orang walaupun dari latar belakang yang berbeza. Kita dapat berkomunikasi hanya dengan menggunakan warna sebagai 'bahasa penghantar' melalui pemilhan dan penggunaannya dalam seni hiasan dalaman.

TRENDING RUANG TAMU

Senang Bayar Ansuran Pinjaman Perumahan Dengan KWSP

Jika anda seorang pencarum KWSP, wang di dalam akaun ke-2 boleh digunakan untuk tujuan melunaskan bayaran bulan pinjaman perumahan.

Tip Profesional Suai Padankan “Throw Cushion”

Penggunaan kusyen adalah salah satu cara paling mudah untuk menyuntik gaya dalam dekorasi kediaman tidak kiralah di ruang tamu, bilik mahupun di taman.

Nak Laluan Masuk Rumah Nampak Walah!

Ruang tamu dan laluan pintu masuk ataupun entryway adalah dua ruang pertama yang akan dilihat oleh tetamu yang mengunjungi rumah kita. Dua ruang ini cukup penting untuk memukau perasaan setiap kali melangkah masuk ke rumah. Bayangkan, anda penat pulang dari tempat kerja, dan sejurus membuka pintu, sudah ternampak keindahan dan keselesaan ruang tamu dan entryway yang mewakili seluruh rumah. Pasti menarik, bukan.

Sentuhan penuh kejutan dalam kediaman

Hasilkan sesuatu yang mungkin akan meninggalkan kesan kepada mereka yang tercinta.

Print Jadual Ni Kalau Nak Rumah Sentiasa Kemas Dan Bersih

Untuk pastikan rumah anda hari-hari kemas dan bersih meang agak sukar terutamanya bagi si ibu yang bekerja.

DAPUR

Guna Tuala Basah Untuk Kawal Kebakaran Di Dapur

Seperti kata pepatah, "Api lawannya air". Namun, tidak semua api atau kebakaran itu boleh dipadamkan dengan menggunakan air.

Peluang Ubahsuai Kediaman Dengan IMPIANA Makeover

Berita gembira buat anda yang mengimpikan kediaman indah serta praktikal buat keluarga, mari sertai IMPIANA MAKEOVER dan menangi peluang ubahsuai ruang dari kami!

Lelaki Ini Tunjuk Cara “Defrost” Daging Tak Sampai 30 Minit Guna Peralatan Mudah

Kegunaan yang paling menarik hati admin adalah ia mampu menyah beku ikan, daging atau ayam dengan cepat.

RUANG MAKAN

Dekor Maskulin Dengan Sentuhan Glam

Bagi penulis, si bujang yang minat menghias kediaman mempunyai cita rasa yang tinggi dan merupakan seorang yang teliti.

Renovasi RM35k Rumah Persinggahan Yang WOW!

Transformasi WOW sebuah rumah kos rendah dengan kos RM35k.

TRENDING RUANG MAKAN

Cara Buat Sarung Kerusi Tanpa Guna Mesin Jahit

Apabila fabrik pada perbot seperti kerusi dan sofa mula rosak, lusuh mahupun koyak, ramai yang mengambil keputusan untuk beli yang baru. Betul tak?

DIY Balang Kuih Raya Dari Botol Plastik 90 Sen

Antara aksesori penting di hari raya untuk kediaman adalah balang kuih raya. Bukan sahaja isinya menjadi perhatian, reka bentuknya juga turut diteliti.

VIDEO IMPIANA

BILIK AIR

Tandas Cangkung Atau Duduk, Yang Mana Lebih Sihat?

Tandas duduk dianggap lebih bersih, selamat dan mudah diselenggara berbadning jenis cangkung.

Modal RM 101.92 Untuk Cantikan Dapur Dan Bilik Air

si dara Nur Diyana buktikan walaupun seorang pelajar, kediaman bujang dapat diindahkan dengan bajet hanya RM 216.92 merangkumi bilik, tandas dan dapur.

Bajet RM 440.60 Sahaja Untuk Make Over Tandas Guna Cat

Kebiasaanya, untuk make over dengan melibatkan kerja-kerja memacah permukaan jubin untuk digantikan dengan yang baru menelan belanja ribuan ringgit.

TRENDING BILIK AIR

Variasi Warna Jubin Untuk Bilik Air Lebih Menarik

Bilik air yang kecil memerlukan lebih penelitian jadi pemilik perlu lebih peka dan bijak membuat pilihan agak ruang ini selesa dan praktikal untuk diguna.

Pilihan Material Lantai Terbaik Untuk Tandas Anda

Memilih kemasan lantai bilik mandi adalah jauh berbeza dan lebih rumit berbanding pemilihan lantai pada ruangan yang lain dalam rumah. Ini adalah senarai bahan yang boleh digunapakai dalam bilik air anda.

4 Bahan Berkesan Hilangkan Lumut Pada Jubin

Jubin yang kotor dan berlumut adalah perkara turn off yang dapat merosakkan imej tandas anda. Ini adalah senarai bahan semulajadi untuk anda guna apabila hendak membersihkan jubin di tandas.

BILIK TIDUR

Tidur tengah hari, Hindari Risiko Serangan Jantung Dan Strokes 48%

Kajian yang dilakukan yang dilakukan memberi rumusan bahawa tidur diwaktu tengah hari sekurang-kurangnya 1-2 kali seminggu mengurangkan risiko serangan jantung dan strokes

DIY Rug Kaki Cantik Dari Alas Periuk Murah

Kalau nak mendekor, tidak semestinya perlukan modal yang banyak. Yang penting bijak mengolah. Seperti yang dilakukan oleh dekor influence Puan Ogosh Iskandar.

Guna Barang Kedai Bajet “Makeover” Bilik Tidur

Bilik tidur adalah tempat yang paling banyak kita habiskan masa berbanding ruang lain di dalam kediaman.

TRENDING BILIK TIDUR

69% “Sudden Death Infant Syndrome” Berlaku Pada Bayi Yang Berkongsi Katil Dengan Ibu...

amun faktor keselamatan bayi juga perlu dipertimbangkan. Dari 8,207 kes kematian bayi mengejut (Sudden Death Infant Syndrome) di US

(VIDEO) Elak Baju Dalam Almari Bersepah, Cuba Ikut Cara Lipatan Ni

Almari antara ruang yang paling kritikal untuk sentiasa kelihatan kemas dan tersusun. Nak kata kan tak cukup besar, saiz almari penuh satu dinding bilik.

Kepala Katil Rotan Gaya Sensasi Terkini

Salah satu perabot yang menjadi idaman ramai adalah katil rotan. Namun, harganya agak lumayan untuk dimilik.

HOTEL, KAFE & SHOPPING DEKO

10 Senibina Islam Yang Indah Patut Anda Kunjungi!

Perkembangan kebudayaan Islam secara tidak langsung telah menyebarkan karya-karya senibina bercirikan Islamik yang paling indah untuk masyarkat dunia.

5 Homestay CANTIK ala Tradisional Melayu Di Langkawi

TERATAK 1 MALAY FARMER ' HUT Teratak 1 - Malay Farmer’s Hut yang terletak berhampiran dengan Pantai Chenang. Mengambil masa kira-kira 5 minit untuk kesana...

Impikan Bilik Tidur Bak Hotel Mewah? Ikut Tip Ini

Tidur dibilik hotel pastinya extra lena dan selesa. Bagi mendapatkan kamar tidur ala hotel 5 bintang, tidaklah susah sebenarnya. Ikut dulu tip yang telah IMPIANA sediakan ini.

LAMAN

Ida Menarik ” Display” Koleksi Kaktus Dan Sukulen

Lebih menarik, koleksi kaktus dan sukulen disusun dalam gaya yang tersendi. Secara tidak langsung, ia membangkit lagi aura dekorasi kediaman anda.

Petua Berkebun Dulu-dulu Untuk Cegah Serangga Perosak Tanaman

Zaman nenek moyang kita dahulu mana ada racun serangga yang dijual secara meluas di pasaran seperti sekarang ni.

TRENDING LAMAN

Batu Kerikil Lantai Laman “Elegance” dan “Less Maintenance”

Memiliki laman yang indah bukan lah sesuatu tugas yang mudah. Ia perlu penjagaan bagi memastikan laman indah yang melatari kediaman lestari dan dapat di nikmati sepanjang masa.

3 Sisa Dapur Mujarab Jadi Baja Lebatkan Bunga

Pelbagai super-secret untuk melebatkan bunga telah berjaya LAMAN Impiana bongkar. Termasuklah dari segi penjagaan dan penyelengaraan yang ramai tak tahu.

Buat Bekas Hidroponik Guna Besen Kedai RM 2, Ini Hasilnya

Modal tak sampai RM 5 dah boleh dapat hasil yang sama dengan hasil tanaman bekas  sistem hidroponik yang mahal

HARTANAH

19 Cara Mintak Diskaun Untuk Beli Ruamh Sub-Sale

Pemerhatian anda terhadap kediaman bukan sekadar menjamin hak anda sebagai bakal pemilik, malah ANDA BERHAK MENUNTUT DISKAUN ATAU POTONGAN HARGA daripada pemilik.

Beli Rumah Usia Muda? Ini Yang Anda Perlu Lakukan

Mesti ramai yang rasa membeli rumah bebannya tinggi dan ada juga generasi muda ni lebih suka hidup menyewa.

POPULAR

Projek berprestij merangkumi kualiti hidup mewah dan praktikal

PARK REGENT dengan penampilan mewah Dipanggil projek paling berprestij di Desa ParkCity sehingga kini, Park Regent merangkumi kualiti hidup, di mana kemewahan dan praktikal seiring.

19 Cara Mintak Diskaun Untuk Beli Ruamh Sub-Sale

Pemerhatian anda terhadap kediaman bukan sekadar menjamin hak anda sebagai bakal pemilik, malah ANDA BERHAK MENUNTUT DISKAUN ATAU POTONGAN HARGA daripada pemilik.

Faktor Yang Perlu Dipertimbangkan Buat Pasangan Baru Yang Mahu Memiliki Kediaman Sendiri

Adakah anda pasangan yang baru berkahwin atau sedang merancang untuk berkahwin dan masih tercari-cari solusi untuk memiliki kediaman sendiri? Pengalaman serta proses ini boleh...

BULETIN

Courtyard Living ~ jadikan kediaman lebih luar biasa

Sebuah buku halaman dalam kediaman yang pastinya memberi inspirasi dan gaya hidup mewah dalam secara tidak langsung.

Kisah Perpaduan dan Spektrum Warna

warna mempunyai kuasa untuk merentasi budaya dan menyatukan kita di bawah satu sepanduk. Kita hanya perlu tinjau sekeliling, dan meraikan seri warna yang telah sekian lama mencorak kehidupan kita bersama.

Dapatkan Tidur Yang Lena Dengan Kempen “Make Home Count” IKEA

Dengan memberi tumpuan khusus pada bilik tidur, IKEA dengan bangganya telah mengumumkan kempen Make Home Count bersempena pelancaran katalog baharu bagi tahun 2020. Berdasarkan...

DIREKTORI IMPIANA

Terra Interior

Terra Interior Alamat : 18, Jalan PJS 7/21, Bandar Sunway, 46150 Subang Jaya, Selangor, Malaysia. No.Tel : 019-272 2780 FB/ Website : Terra Interior Sdn Bhd

The Roof Studio

The Roof Studio Alamat : 9/2 Jalan PJU 8/5i, Bandar Damasara Perdana, 47820 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia. No.Tel : +6 016-661 4998 FB/ Website : The...

Moonlit Inspiration

Moonlit Inspiration Alamat : D-3-5, Seri Gembira Avenue, No. 6, Jalan Senangria 6, Happy Garden, 58200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur No.Tel : 03-7971 8888 Facebook/ Website...

MLA Design Sdn Bhd

MLA Design Sdn Bhd Alamat : SO-20-01, Strata Office, Menara 1, KL Eco City, Jalan Bangsar, 59200, Kuala Lumpur, Malaysia. No.Tel : + 603 – 2202 2188 Facebook/...

Metrics Global Sdn Bhd

Metrics Global Sdn Bhd Alamat : B-01-12, to 15. Gateway Kiaramas Corporate Suite, Level 1 No.1, Jalan Desa Kiara Mont Kiara 50480 Kuala Lumpur, Malaysia No.Tel :  +603-6201 3999 Facebook/ Website...
KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: