Walaupun penyangkut pakaian berfungsi menyangkut pakaian di dalam almari anda, namun tidak bermakna anda tidak boleh jadi lebih kreatif. Jadi ini ada idea yang menarik untuk anda cuba. Kalau anad penyangkut yang tidak di gunakan lagi jangan buang ya. Boleh lah cuba buat benda-benda ni...

Penggantung Majalah
Gunakan penggantung pakaian ini untuk menggantung majalah terbaharu anda. Mudah lah kalau nak baca. Idea ini adalah sesuai untuk bilik.


Pemegang Resipi
Jika anda suka memasak tetapi sentiasa memerlukan resipi yang berdekatan dengan anda satu idea yang baik adalah menggunakan penggantung dengan klip untuk memegang resepi anda. Menyangkut penyangkut di tombol almari anda akan menghalang kertas atau buku kotor dan basah.


Penstoran Untuk Riben
Jika anda suka melakukan kraf dan mempunyai banyak reben gulung di rumah anda, boleh menyusunnya menggunakan penyangkut. Penggantung terbaik untuk idea ini adalah diperbuat daripada dawai kerana anda akan perlu membuka bahagian penyangkut untuk meletakkan gulung riben.


Klip Untuk Makanan Ringan
Menggunakan klip penyangkut untuk menutup pek biskut dan makanan ringan.


Penggantung Di Dinding
Satu idea yang kreatif dan bergaya menggunakan penggantung sebagai cangkuk untuk pakaian, beg atau tuala. Anda boleh meletakkan dalam mana-mana bilik di rumah anda, dari pintu masuk ke bilik air.


Penggantung Gambar
Menggunakan penggantung menggantung gambar dan poster di rumah anda. Idea ini akan membawa rupa yang moden dan indah untuk rumah anda.

Rak buku
Gunakan penyangkut dawai yang dilipat di jadikan sebagai rak buku dan majalah! Gunakan plier untuk membantu anda lipatkan penyangkut dan letakkan pada dinding. Idea ini sesuai untuk bilik kanak-kanak kerana mereka akan sentiasa mempunyai buku-buku cerita yang boleh di baca bila-bila masa.


Sumber Rujukkan: www.socreativethings.com